Gyros- schotel met knapperige groenten
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g kip
150 g spekreepjes
2 el gyroskruiden
175 g geraspte kaas
1 rode ui, in ringen gesneden
1 rode paprika, verwijder de zaadlijst en snij in reepjes
1 groene paprika, verwijder de zaadlijst en snij in reepjes
1 gele paprika, verwijder de zaadlijst en snij in reepjes
2 kopjes panko of paneermeel
roomboter 1 k gekookte aardappels, liefst de dag ervoor gekookt, in plakjes gesneden
Bereiding:
- Snij de kip in blokjes en vermeng deze met de gyroskruiden.
- Scheutje olie in de pan en bak hierin de spekjes iets krokant.
- Voeg de kip toe en bak deze nog 10 min. mee.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Vet een vuurvaste ovenschaal in.
- Leg onderin de helft van de aardappels.
- Leg de kip op de aardappels.
- Verdeel hierover de helft van de geraspte kaas.
- Verdeel de rauwe groenten over geraspte kaas.
- Bedek het geheel met de rest van de aardappels.
- Meng het paneermeel met de rest van de geraspte kaas en strooi deze over de aardappels.
- Leg een paar blokjes roomboter op de schaal.
- Zet de schotel 30 minuten in de oven.
Heerlijk met knoflooksaus!
Succes!