Hongaarse goulash met Drentse gastvrijheid

Goulash klaar 1

Hongaarse goulash met Drentse gastvrijheid

Ingrediënten:

3 – 4  teentjes knoflook
1 k runderriblappen
1 kleine winterwortel of 6 kleine worteltjes
1 groene paprika
1 gele paprika
1 rode paprika
1 rode peper
70 g tomatenpuree
100 g bloem
500 ml water
300 ml rode wijn
1 ½ tl komijnpoeder
1 el paprikapoeder
3 uien
2 runderbouillonblokjes
1 blik tomatenblokjes op sap
olijfolie
100 ml room
2 laurierblaadjes
400 g verse hamburgers

ingredienten voor goulash

Bereiding:

  • Snij de runderriblappen in blokjes ( 1 ½ x 1 ½ )
  • Giet een scheutje olijfolie in een hoge pan.
  • Schroei hierin het vlees dicht.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de peper en de paprika’s en snij deze in grove stukken.
  • Snij nu de rest van de groenten ( wortels en uien) in grove stukken.
  • Zodra het vlees is dicht geschoeid Schep je het in een vergiet om uit te lekken.
  • Giet nu in dezelfde pan wederom een scheutje olijfolie.
  • Bak hierin op hoog vuur de groenten en de uitgeperste knoflookteentjes ( 5 min.).

groenten in grove stukken

  • Zet het gas laag en voeg het paprikapoeder, de komijn en de bloem toe.
  • Schep 2 minuten om.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en schep 1 min. om.

goulash puree

  • Voeg het vlees weer toe en bak 1 min. mee.
  • Laat de tomatenblokjes uitlekken en schep deze bij het vlees.
  • Voeg nu de wijn, water, laurierblaadjes en de 2 bouillonblokjes toe, schep het geheel om breng aan de kook.
  • 2 minuten door laten koken.
  • Nu kan je het geheel met een deksel op de pan ong. 2 – 2 ½ uur op een zacht vuurtje laten sudderen, maar ik heb gebruik gemaakt van mijn oven 2 ½ uur op 160 °C.

goulash in oven

  • Kleine balletjes draaien van de verse hamburger ter grote van een stuiter.
  • Na 1 ½ uur haal je de pan uit de oven en voeg je de balletjes gehakt toe omscheppen en weer in de oven.

drentse gastvrijheid

  • Na de gaar tijd de room toevoegen en doorscheppen.

Goulash is heerlijk met rijst, pasta, aardappels of aardappelpuree.

Succes!

%d bloggers liken dit: