Honing ketjap pootjes
Ingrediënten:
1 kilo kippenpootjes
1 tl zout
half kopje ketchup
½ tl chilipoeder
half kopje honing
¼ kopje bruine suiker
2 tl balsamico azijn
2 tl worcestershire saus
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
½ kopje ketjap manis
1 tl peper
5 el sesamolie
150 g gerookte spekreepjes
sesamzaadjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 C°.
- Meng alle ingrediënten (behalve de sesamzaadjes en de spekjes) door elkaar.
- Leg de pootjes in een vuurvaste ovenschaal.
- Giet de saus over de pootjes.
- Verdeel de spekreepjes over de pootjes.
- Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de pootjes 30 minuten.
- Keer na 15 minuten de pootjes om.
- Verlaag de oventemperatuur naar 150 C° en rooster de pootjes nog 45 ā 60 minuten ( ligt eraan hoe dik ze zijn).
- Besprenkel de pootjes met sesamzaadjes
Tip: maak 2x zoveel ( ze gaan toch wel op)
Succes!