Houthakkerspannetje

houthakkerspannetjegif

Ingrediënten:
voor 4 personen

1 zak 600 gr Rösti
2 grote uien
150 g geraspte oude kaas
200 g gerookte spekblokjes
bieslook
4/5 eitjes
2 teentjes knoflook
bakje kastanje champignons

Bereiding:

  • Bak de spekjes uit maar zorg dat ze niet te hard worden.
  • Snij de uien in kleine stukjes pers het knoflook en voeg deze toe.
  • 5 minuten op hoog vuur bakken
  • Snijd de champignons in partjes en bak deze 5 minuten mee.
  • Vervolgen de zak rösti toevoegen en het geheel 15 minuten op laag vuur meebakken.
  • Deksel op de pan.
  • Schep er 3/4 van de kaas door het geheel en verdeel het over 4/5 ingevette pannetjes. Of doe het geheel in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas over de pannetjes of ovenschaal.
  • Zet de pannetjes/schaal 10 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
  • In die 10 minuten 4/5 eitjes pocheren. Per eitje 2 minuten, het is de bedoeling dat hij gaat lopen.
  • Top het geheel met gesneden bieslook en de gepocheerde eitjes.

Variatietip: vervang de spekjes door chorizo

Dit gerecht kan je ook dag van tevoren maken, Lekker makkelijk dus.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?