Ingrediënten:
voor 4 personen
1 zak 600 gr Rösti
2 grote uien
150 g geraspte oude kaas
200 g gerookte spekblokjes
bieslook
4/5 eitjes
2 teentjes knoflook
bakje kastanje champignons
Bereiding:
- Bak de spekjes uit maar zorg dat ze niet te hard worden.
- Snij de uien in kleine stukjes pers het knoflook en voeg deze toe.
- 5 minuten op hoog vuur bakken
- Snijd de champignons in partjes en bak deze 5 minuten mee.
- Vervolgen de zak rösti toevoegen en het geheel 15 minuten op laag vuur meebakken.
- Deksel op de pan.
- Schep er 3/4 van de kaas door het geheel en verdeel het over 4/5 ingevette pannetjes. Of doe het geheel in een ingevette ovenschaal.
- Strooi de rest van de kaas over de pannetjes of ovenschaal.
- Zet de pannetjes/schaal 10 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
- In die 10 minuten 4/5 eitjes pocheren. Per eitje 2 minuten, het is de bedoeling dat hij gaat lopen.
- Top het geheel met gesneden bieslook en de gepocheerde eitjes.
Variatietip: vervang de spekjes door chorizo
Dit gerecht kan je ook dag van tevoren maken, Lekker makkelijk dus.
Succes!