Zuurkoolpasteitje met appel onder een dakje

pasteitjelogoIngrediënten:
voor 4 pasteitjes

800 g krielaardappeltjes
1 rode ui
100 g gerookte spekjes
1 el Thaise rode currypasta
500 g (uitgelekt) zuurkool naturel
1 zoete appel
4 plakjes bladerdeeg
karwijzaad
1 rookworst
1 ei, losgeklopt
4 eenpersoons ovenschaaltjes.

zuurkool ing

Bereiding:

  • Kook de aardappeltjes gaar. Probeer ze heel te laten.
  • Giet ze af.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snipper de ui en bak deze samen met de spekjes 5 minuten.
  • Voeg de rode curry en de uitgelekte zuurkool toe.
  • Verwarm het geheel 10 minuten op zacht vuur.

zuurkool in pan

  • Boor met klokhuis uit de appel.
  • Snijd 4 ringen uit en de rest van de appel snijd je in blokjes.
  • Voeg de appelblokjes bij de zuurkool.
  • Haal de bladerdeeg plakken uit de diepvries.
  • Vet de ovenschaaltjes in.
  • Verdeel de aardappeltjes over de schaaltjes.
  • Verdeel hierover partjes rookworst
  • Hierboven op komt de zuurkool.
  • Smeer de rond van de ovenschaaltjes in met ei en leg op elk schaaltje een plakje bladerdeeg.

zuurkool opmaak

  • Bestrijk het plakje bladerdeeg met ei.
  • Bestrooi deze met karwijzaad.
  • Leg op elk schaaltje een appelring.
  • Bak de pasteitjes af in 20-25 minuten.

zuurkool in oven

Succes!

zuur3

%d bloggers liken dit: