Ingrediënten voor 6 personen:
1000 g runder-riblappen, in dobbelsteentjes gesneden
6 uien, grof gesneden
1 l runderbouillon
200 ml ketjap manis
6 el bruine suiker
2 el gembersiroop
250 g kastanje champignons. In 4 delen gesneden
6 teentjes knoflook, geperst
125 g gerookte spekjes
1 grote rode peper, ontdaan van zaadlijst en in ringen gesneden
bosje lente-ui, in ringen gesneden
Garnering: bieslook, taugé of radijsscheuten en gebakken uitjes
Bereiding:
- Schroei de blokjes vlees met een scheutje olie dicht in een hoge pan.
- Giet evt. water af.
- Bak hierbij de uien, het knoflook, lente-ui, spekjes, rode peper en de gesneden champignons.
- Bak een paar minuten op hoog vuur mee.
- Meng de bouillon met de gembersiroop, ketjap en de bruine suiker.
- Giet dit alles bij het vlees.
- Laat het geheel zeker 2 ½ uur stoven met de deksel op de pan.
- Na 2 uur in de gaten houden dat het geheel niet droog staat.
Je kan de pan ( ovenbestendig) ook in de oven zetten 2 ½ uur op 130°C.
- De bami of de rijst koken.
- Schep een flinke schep met vlees over de rijst of bami.
- Garneer met bieslook, gebakken uitjes, radijsscheuten of taugé
Succes!