Indisch smoorvlees met champignons


Ingrediënten voor 6 personen:

1000 g runder-riblappen, in dobbelsteentjes gesneden
6 uien, grof gesneden
1 l runderbouillon
200 ml ketjap manis
6 el bruine suiker
2 el gembersiroop
250 g kastanje champignons. In 4 delen gesneden
6 teentjes knoflook, geperst
125 g gerookte spekjes
1 grote rode peper, ontdaan van zaadlijst en in ringen gesneden
bosje lente-ui, in ringen gesneden

Garnering: bieslook, taugé of radijsscheuten en gebakken uitjes

Bereiding:

  • Schroei de blokjes vlees met een scheutje olie dicht in een hoge pan.
  • Giet evt. water af.
  • Bak hierbij de uien, het knoflook, lente-ui, spekjes, rode peper en de gesneden champignons.

  • Bak een paar minuten op hoog vuur mee.
  • Meng de bouillon met de gembersiroop, ketjap en de bruine suiker.
  • Giet dit alles bij het vlees.
  • Laat het geheel zeker 2 ½ uur stoven met de deksel op de pan.
  • Na 2 uur in de gaten houden dat het geheel niet droog staat.

Je kan de pan ( ovenbestendig) ook in de oven zetten 2 ½ uur op 130°C.

  • De bami of de rijst koken.
  • Schep een flinke schep met vlees over de rijst of bami.
  • Garneer met bieslook, gebakken uitjes, radijsscheuten of taugé

Succes!

%d bloggers liken dit: