Af en toe eens lekker wokken. Maar dan wel thuis!
Dineren in wokrestaurants is niet mijn dingetje. Ik heb mij wel eens(onder druk)laten verleiden.
Aangezien ik vrienden om mij heen heb, die soms de druk wel erg hoog op kunnen voeren, ben ik bang dat ik in de toekomst er wederom aan moet geloven.
Mocht je mij ooit eens in een wokrestaurant richting de wokpannen zien schuifelen, zal dat met inktvis zijn.
En op de vraag “welke saus mevrouw?’’ GON BAO MET EXTRA KNOFLOOK!
RECEPT:
Inktvis met gon bao saus
voor 4 personen
Ingrediënten:
700 g inktvis tubes 1 rode pepertje 2 el sojasaus Kikkoman
2 el ketjap manis
1 el sesamolie 2 el sherry
3 tl chinese azijn ( toko) mag ook wijnazijn zijn
zout
peper
2 tl maïzena
2 tl geraspte gemberwortel
4 teentjes Knoflook wok olie
2 el olijfolie
2 takjes peterselie
Bereiding:
- Snijd de inktvis door het midden en spoel deze goed af.
- Kerf met een scherp mes ruitjes ( niet helemaal door kerven).
- Snijd nu de inktvis in plakjes van 3 bij 3 cm.
- Pers 2 teentjes knoflook, snijd de peterselie fijn en vermeng deze met de olijfolie en de inktvisstukjes.
- Laat het ong. 1 uur marineren.
- Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snijd het pepertje zeer fijn.
- Pers het knoflook
- Vermeng het knoflook, pepertje, ketjap, sesamolie, sherry, azijn, maïzena, gemberwortel en sojasaus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de wokolie in een wokpan.
- Laat de wokpan goed heet worden en bak de inktvis kort. Ze hebben maar een paar minuten nodig om te krullen, wok je te lang dan worden ze net elastiek.
- Voeg nu het mengel toe en wok nog 1 minuut op hoge temperatuur.
- Gelijk opdienen.
Lekker met rijst.
Succes!