Italiaanse kippenstoof met spek en Chianti
voor 4/5 personen
Ingrediënten:
2 k kippenpoten
zeezout
peper
8 laurierblaadjes
2 verse takjes rozemarijn/ 2 tl gedroogde
5 takjes verse tijm/5 tl gedroogde
4 tenen knoflook, fijngehakt
100 g spekblokjes
½ fles Chianti
olijfolie
8 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
handje zwarte olijven zonder pit
1 blik tomatenblokjes, 400 g
Bereiding:
- Wrijf de kippenpoten in met zeezout en peper.
- Leg de poten in een vuurvaste schaal.
- Verdeel de laurierblaadjes, de gesneden ansjovisfilets, de rozemarijn, tijm en het gehakte knoflook op de bouten.
- Verdeel hierover de spekblokjes.
- Meng de Chianti met de tomatenblokjes (incl. sap).
- Verdeel de zwarte olijven over de schaal.
- Laat het geheel in de koelkast minstens 2 uur marineren. ( liefst 1 dag).
- Zet de schaal ( zeker) 1 ½ uur in een voorverwarmde oven op 180°C
- Combi-stoomoven: 180°C/50%stoom /1 ½ uur.
Serveer de kip met een lekkere salade, cannellini-bonen of een lekker stuk focaccia.
Succes!