Krokante schnitzel
voor 4 personen
Knapperige schnitzels
Ingrediënten:
600 g magere varkenslappen
bosje peterselie
180 g panko
2 blokjes knoflook & kruidenbouillon van Zonnatura
3 eieren
1 citroen of limoen
Bereiding:
- Snij de varkenslappen zo dun mogelijk ( ik leg ze eerst vaak 1 uur in de diepvries).
- Leg een stuk varkenslap tussen 2 plastic zakjes en sla er met een steelpan of deegroller op om ze nog platter te krijgen.
- Droog de varkenslappen met een keukenpapier.
- Haal ze door de bloem.
- Dan door het geklutste ei.
- Daarna door een mengsel van de panko, fijngestampte bouillonblokjes en fijngesneden peterselie.
- Nu is aan jou de keus: frituren of bakken.
- Ik heb gekozen voor frituren, de panko blijft dan zo lekker knapperig.
- Leg gesneden limoen of citroen op de schnitzels.
- Serveer met bv. gebakken aardappeltjes, appelmoes en sla.
Succes!