Krokante schnitzel

krokante schnitzel

Krokante schnitzel
voor 4 personen

Knapperige schnitzels

Ingrediënten:

600 g magere varkenslappen
bosje peterselie
180 g panko
2 blokjes knoflook & kruidenbouillon van Zonnatura
3 eieren
1 citroen of limoen

bakjes

Bereiding:

  • Snij de varkenslappen zo dun mogelijk ( ik leg ze eerst vaak 1 uur in de diepvries).
  • Leg een stuk varkenslap tussen 2 plastic zakjes en sla er met een steelpan of deegroller op om ze nog platter te krijgen.

varkensvlees

  • Droog de varkenslappen met een keukenpapier.
  • Haal ze door de bloem.
  • Dan door het geklutste ei.
  • Daarna door een mengsel van de panko, fijngestampte bouillonblokjes en fijngesneden peterselie.

ei panko meel

  • Nu is aan jou de keus: frituren of bakken.
  • Ik heb gekozen voor frituren, de panko blijft dan zo lekker knapperig.

in frituur

  • Leg gesneden limoen of citroen op de schnitzels.
  • Serveer met bv. gebakken aardappeltjes, appelmoes en sla.

Succes!

%d bloggers liken dit: