Ingrediënten:
500 g rundergehakt
1 liter runderbouillon
2 rode uien
1 el paprikapoeder
2 puntpaprika’s
150 g chorizo worst in blokjes (of cervelaatworst)
500 g krieltjes
500 g sperziebonen
klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in blokjes
peper
zout
geraspte Grana Padano kaas
Bereiding:
Maak allereerst de gehaktballetjes:
- Het gehakt mengen met 1 ei, 1 el ketchup, e el worcestersaus, 1 el mosterd, 220 g panko. 3 el sojasaus.
- (Je kunt natuurlijk je gehakt kruiden op je eigen manier, maar dit is mijn manier).
- Draai nu balletjes ongeveer net zo groot als je krieltjes.
- Snijd de uien in ringen en fruit deze met een scheutje olijfolie in diepe hapjespan.
- Voeg de chorizo toe.
- Bak 1 minuut mee.
- Voeg de paprikapoeder toe.
- Bak 1 minuut mee.
- Voeg nu de balletjes gehakt toe en bak deze een klein beetje aan.
- Rustig scheppen ze hoeven alleen maar rondom iets aan te bruinen.
- Verwijder de zaadresten uit de puntpaprika’s en voeg deze toe.
- Sperzieboontjes toppen en toevoegen. Krieltjes toevoegen.
- Blik het gepelde tomaten toevoegen.
- Vermeng de tomatenpuree met de bouillon en voeg deze ook toe.
- Nu gewoon lekker laten pruttelen.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Als de krieltjes gaar zijn dan is de rest ook gaar.
- Giet nu alles over in een vergiet en leg het geheel in een ovenschaal.
- Lekker veel kaas erover en 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Succes!
Ps. deze schaal kan je rustig een dag van tevoren maken.