Lekker alles in 1 pan

boontjes in de pan

Ingrediënten:

500 g rundergehakt
1 liter runderbouillon
2 rode uien
1 el paprikapoeder
2 puntpaprika’s
150 g chorizo worst in blokjes (of cervelaatworst)
500 g krieltjes
500 g sperziebonen
klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in blokjes
peper
zout
geraspte Grana Padano kaas

999999

Bereiding:

Maak allereerst de gehaktballetjes:

  • Het gehakt mengen met 1 ei, 1 el ketchup, e el worcestersaus, 1 el mosterd, 220 g panko. 3 el sojasaus.
  • (Je kunt natuurlijk je gehakt kruiden op je eigen manier, maar dit is mijn manier).
  • Draai nu balletjes ongeveer net zo groot als je krieltjes.
  • Snijd de uien in ringen en fruit deze met een scheutje olijfolie in diepe hapjespan.
  • Voeg de chorizo toe.
  • Bak 1 minuut mee.
  • Voeg de paprikapoeder toe.

4444444

  • Bak 1 minuut mee.
  • Voeg nu de balletjes gehakt toe en bak deze een klein beetje aan.
  • Rustig scheppen ze hoeven alleen maar rondom iets aan te bruinen.
  • Verwijder de zaadresten uit de puntpaprika’s en voeg deze toe.

444

  • Sperzieboontjes toppen en toevoegen. Krieltjes toevoegen.
  • Blik het gepelde tomaten toevoegen.
  • Vermeng de tomatenpuree met de bouillon en voeg deze ook toe.
  • Nu gewoon lekker laten pruttelen.

333

  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Als de krieltjes gaar zijn dan is de rest ook gaar.
  • Giet nu alles over in een vergiet en leg het geheel in een ovenschaal.
  • Lekker veel kaas erover en 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Succes!

Ps. deze schaal kan je rustig een dag van tevoren maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: