Ingrediënten voor 4/5 personen:
roomboter, gesmolten
1 el sesamolie
350 g kipfilet, in kleine stukjes
1 el droge sherry
3 el sojasaus
1 el chilisaus
300 g oosterse wok groenten
200 g taugé
pakje filodeeg
2 teentjes knoflook
1 hand cashewnoten, grof gehakt
3 eieren
peper
zout
Bereiding:
- Verhit in een wok pan de sesamolie en roerbak hierin de kipfilet met het knoflook ong. 5 minuten tot de kip halfgaar is.
- Schep wok groenten door de kip
- Draai het vuur laag en laat het kip mengsel afgedekt 4 minuten pruttelen; af en toe doorroeren.
- Schep nu de taugé, chilisaus, 2 el sojasaus en sherry door het geheel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roerbak het eitje met 1 el sojasaus en zet deze weg
- Oven voorverwarmen op 190°C
- Vet een rond bakblik in. (Ø 24 cm)
- Rol de vellen filodeeg los en leg deze onder een vochtige doek ( dit i.v.m. uitdrogen).
- Bedek het bakblik met filodeeg en laat aan de zijkant filodeeg overhangen.
- Smeer de filodeeg in met een laagje roomboter en leg hierop wederom filodeeg.
- Verdeel de vulling in het bakblik.
- Verdeel hierover het roerei en de gehakte cashewnoten.
- Leg een vel filodeeg op het ei en smeer deze in met boter.
- Leg hierop een tweede vel en smeer deze wederom in.
- Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.
- Bestrijk de bovenkant licht in met roomboter.
- Zet de taart laag in de oven en bak hem in ong. 40 minuten goudbruin.
- Combi-stoomoven 40 min./25%stoom/185°C
- Lekker met pindasaus of chilisausSucces!