Loempia taart

loempiataartgifIngrediënten voor 4/5 personen:

roomboter, gesmolten
1 el sesamolie
350 g kipfilet, in kleine stukjes
1 el droge sherry
3 el sojasaus
1 el chilisaus
300 g oosterse wok groenten
200 g taugé
pakje filodeeg
2 teentjes knoflook
1 hand cashewnoten, grof gehakt
3 eieren
peper
zout
img_4194

Bereiding:

  • Verhit in een wok pan de sesamolie en roerbak hierin de kipfilet met het knoflook ong. 5 minuten tot de kip halfgaar is.
  • Schep wok groenten door de kip
  • Draai het vuur laag en laat het kip mengsel afgedekt 4 minuten pruttelen; af en toe doorroeren.
  • Schep nu de taugé, chilisaus, 2 el sojasaus en sherry door het geheel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roerbak het eitje met 1 el sojasaus en zet deze weg
  • Oven voorverwarmen op 190°C
  • Vet een rond bakblik in. (Ø 24 cm)
  • Rol de vellen filodeeg los en leg deze onder een vochtige doek ( dit i.v.m. uitdrogen).
  • Bedek het bakblik met filodeeg en laat aan de zijkant filodeeg overhangen.

img_4197

  • Smeer de filodeeg in met een laagje roomboter en leg hierop wederom filodeeg.
  • Verdeel de vulling in het bakblik.
  • Verdeel hierover het roerei en de gehakte cashewnoten.
  • Leg een vel filodeeg op het ei en smeer deze in met boter.
  • Leg hierop een tweede vel en smeer deze wederom in.
  • Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.
  • Bestrijk de bovenkant licht in met roomboter.
  • Zet de taart laag in de oven en bak hem in ong. 40 minuten goudbruin.
  • Combi-stoomoven 40 min./25%stoom/185°C
  • Lekker met pindasaus of chilisausSucces!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?