Luxe stamppot rauwe andijvie

luxe stamppot rauwe andijvie

Luxe stamppot rauwe andijvie
voor 4 personen

Ingrediënten:

750 g aardappelen in
250 g winter wortel
400 g selderijknol
400 g gesneden andijvie
1 zakje mix voor andijvie (Verstegen)
200 ml slagroom of melk
2 stengels lente-ui
1 droge worst
2 rode uien
8 chipolataworstjes
maïzena
peper
zout
stamper

ing stamppot

Bereiding:

  • Schil de aardappels, was de winterwortel.
  • Snijd de selderijknol, de winterwortel en de aardappels in grove stukken ( ong. zelfde formaat ).
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Snijd de droge worst in plakjes en snipper de uien.
  • Bak de droge worst met de uien en de worstjes.

stampot in pot

  • Zodra de aardappels gaar zijn, kan je gaan afgieten.
  • Weer even 2 min. terug op het vuur (zacht deksel op de pan).
  • Strooi de kruiden bij het geheel en begin te stampen.
  • Voeg beetje bij beetje de room of de melk toe.
  • Schep de rauwe andijvie door de puree. ( niet stampen)
  • Nu lekker de uien en de gedroogde worst erdoorheen. ( worstjes nog even apart).
  • Giet nu 50 ml water in bij de worstjes.
  • Even 5 minuten laten sudderen.
  • Indikken met maïzena.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Serveer de stamppot met worstjes, jus en een paar ringetjes lente-ui.
  • Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: