Ingrediënten:
voor 4 personen
rijst voor vier personen (ongeveer een kopje per persoon)
250 gram gesneden champignons
1 grote sjalot, in ringen
300 gram tartaar
olijfolie om in te bakken
150 gram magere kwark
kippenbouillon
gehakte peterselie
bosje bieslook
½ prei in ringen
2 teentjes knoflook
peper, zout,
1 tl paprikapoeder
1t kerriepoeder
chilipoeder
Bereiding:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking in groentebouillon.
- Snij de ui fijn en pers het knoflook.
- Giet een scheutje olie in de pan en fruit hierin knoflook en de ui.
- Voeg 1 tl kerriepoeder en 1 tl paprikapoeder toe.
- Bak de kruiden 1 minuut zachtjes mee.
- Voeg nu de rundertartaar toe en rul deze fijn.
- Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe.
- Voeg de preiringen toe.
- Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorbakken.
- Voeg nu de kwark toe met 1 kopje kippenbouillon.
- Maak op smaak met peper en zout en chilipoeder.
- Schep de rijst door het geheel.
- Garneer met gehakte verse peterselie en de sjalotringen.
Succes!