Mager rijstpannetje

rijstpannetje - kopieIngrediënten:
voor 4 personen

rijst voor vier personen (ongeveer een kopje per persoon)
250 gram gesneden champignons
1 grote sjalot, in ringen
300 gram tartaar
olijfolie om in te bakken
150 gram magere kwark
kippenbouillon
gehakte peterselie
bosje bieslook
½ prei in ringen
2 teentjes knoflook
peper, zout,
1 tl paprikapoeder
1t kerriepoeder
chilipoeder

b

Bereiding:

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking in groentebouillon.
  • Snij de ui fijn en pers het knoflook.
  • Giet een scheutje olie in de pan en fruit hierin knoflook en de ui.
  • Voeg 1 tl kerriepoeder en 1 tl paprikapoeder toe.

c

  • Bak de kruiden 1 minuut zachtjes mee.
  • Voeg nu de rundertartaar toe en rul deze fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe.
  • Voeg de preiringen toe.

a

  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorbakken.
  • Voeg nu de kwark toe met 1 kopje kippenbouillon.
  • Maak op smaak met peper en zout en chilipoeder.
  • Schep de rijst door het geheel.
  • Garneer met gehakte verse peterselie en de sjalotringen.

Succes!

rijstpannetje - kopie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?