Dit lekkere recept ontving ik van een goeie vriendin Eke.
Benodigdheden:
voor 2 personen
300 g basmatierijst
100 g dadels zonder pit
1 ei
400 g rundergehakt
1 eetlepel komijnpoeder
olijfolie om in te bakken
3 teentjes knoflook
2 rode uien
0.5 g saffraan
1 sinaasappel
3 el paneermeel
400 ml tomatenblokjes uitgelekt
1 bosje koriander
1 Romanesco (ook wel groene torentjesbloemkool genoemd) of in dit recept is broccoli gebruikt.
Bereiding:
29
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de dadels fijn.
- Kneed in een grote kom de dadels, ei, gehakt, komijnpoeder, kaneelpoeder, paneermeel, een beetje zout en versgemalen peper door elkaar en rol er gelijke balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
- Verhit een scheut olie in de tajine en bak de Marokkaanse gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin.
- Pel en snijd de knoflook grof en snijd de uien in partjes.
- Voeg de uien, knoflook en saffraan toe aan de tajine en bak circa 2 minuten mee.
- Snijd de sinaasappel in parten.
- Voeg de tomatenblokjes en de sinaasappelparten toe aan de tajine.
- Zet de deksel op de tajine en stoof de gehaktballetjes in circa 15 minuten gaar.
- Snijd de koriander fijn.
- Snijd de Romanesco of de broccoli in gelijke roosjes ( niet te klein) en kook deze in een pan met water en na ongeveer 4 minuten afgieten, ze mogen best wel wat beetgaar zijn.
Serveren:
- Verdeel de rijst over borden.
- Verdeel de Marokkaanse gehaktballetjes en de Romanesco over de rijst.
- Een lekkere grote lepel van de heerlijke saus erover.
- Strooi de verse koriander over het bord.
Nou Eke bedankt voor dit recept we vonden het heerlijk!
Succes!