Mongolian beef
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g biefstuk
olie
2 el donkere sojasaus
maïzena
3 teentjes knoflook
1 rode peper
1 tl fijngehakte gember
125 ml water
2 el donkere bruine suiker
125 ml sojasaus
2 grote uien
sesam zaadjes
bosje lente-uit
olie om in te frituren
mie of rijst
Bereiding:
- Snij de biefstuk in zeer dunne plakjes, schuin snijden op de draad.
- Haal de beef reepjes door de maïzena en zet weg.
- Snipper de gember.
- Snij de uien in ringen
- Pers het knoflook
- Verwijder de zaadlijst uit het pepertje en snij deze ragfijn.
- Snij de bosuitjes in stukken van ong. 3 cm.
- Frituur je beef reepjes, zodra ze iets kleuren zijn ze klaar( niet te lang anders wordt het vlees droog).
- In een hete wok pan giet je een scheutje olie.
- Voeg de uien, gember, pepertje en het knoflook in de pan en roerbak ong. 2 min.
- Blus af met het water en de soja saus.
- Breng gelijk weer aan de kook en voeg de bruine suiker toe.
- Laat het geheel iets inkoken zodat de saus iets dikker word.
- Voeg het vlees toe met de gesneden lente-ui.
- Laat alles nog een paar minuutjes door pruttelen.
- Serveer met bv. bami of rijst.
- Besprenkel met sesamzaadjes.
Succes!