Mongolian beef

mongolian beef2
Mongolian beef

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g biefstuk
olie
2 el donkere sojasaus
maïzena
3 teentjes knoflook
1 rode peper
1 tl fijngehakte gember
125 ml water
2 el donkere bruine suiker
125 ml sojasaus
2 grote uien
sesam zaadjes
bosje lente-uit
olie om in te frituren
mie of rijst

Bereiding:

  • Snij de biefstuk in zeer dunne plakjes, schuin snijden op de draad.
  • Haal de beef reepjes door de maïzena en zet weg.
  • Snipper de gember.
  • Snij de uien in ringen
  • Pers het knoflook
  • Verwijder de zaadlijst uit het pepertje en snij deze ragfijn.
  • Snij de bosuitjes in stukken van ong. 3 cm.
  • Frituur je beef reepjes, zodra ze iets kleuren zijn ze klaar( niet te lang anders wordt het vlees droog).
  • In een hete wok pan giet je een scheutje olie.
  • Voeg de uien, gember, pepertje en het knoflook in de pan en roerbak ong. 2 min.

  • Blus af met het water en de soja saus.
  • Breng gelijk weer aan de kook en voeg de bruine suiker toe.
  • Laat het geheel iets inkoken zodat de saus iets dikker word.
  • Voeg het vlees toe met de gesneden lente-ui.
  • Laat alles nog een paar minuutjes door pruttelen.

  • Serveer met bv. bami of rijst.
  • Besprenkel met sesamzaadjes.

Succes!

%d bloggers liken dit: