Mosterd-kippensoep met ricotta
Ingrediënten:
voor 1,5 liter soep
2 sjalotjes
3 lente-uitjes
2 el grove mosterd
1 bakje ricotta 250g
2 kipfilets
4 groentebouillonblokjes
1 volle tl kurkuma (geelwortel)
maïzena
Bereiding:
- Kook de kip in ½ water met 1 bouillonblokje gaar
- Laat de kip afkoelen en trek deze dan uit elkaar.
- Snij de sjalotjes fijn.
- Giet een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg hier de sjalotjes bij.
- Zodra de sjalotjes glazig worden voeg je de kurkuma erbij.
- Doorroeren. Door de kurkuma krijg je een geweldig mooie gele kleur.
- Voeg nu de geplukte kip toe en schep goed door.
- 1 ½ l water toevoegen en 3 bouillonblokjes.
- Breng aan de kook.
- Zet het vuur zacht en voeg de ricotta toe. ( houd iets over voor garnering).
- Lente-uitjes in ringetjes snijden en toevoegen. ( houd iets over voor garnering).
- Breng op smaak met peper en zout.
- De soep 5 minuten op laagste pitje laten koken.
- Evt. de soep iets indikken met maïzena
- Serveren met een schepje ricotta en lente-ui ringetjes.
Succes!