Mosterd-kippensoep met ricotta

mosterd-kippensoeplogogif

Mosterd-kippensoep met ricotta

Ingrediënten:
voor 1,5 liter soep

2 sjalotjes
3 lente-uitjes
2 el grove mosterd
1 bakje ricotta 250g
2 kipfilets
4 groentebouillonblokjes
1 volle tl kurkuma (geelwortel)
maïzena

soep1

Bereiding:

  • Kook de kip in ½ water met 1 bouillonblokje gaar
  • Laat de kip afkoelen en trek deze dan uit elkaar.
  • Snij de sjalotjes fijn.
  • Giet een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg hier de sjalotjes bij.
  • Zodra de sjalotjes glazig worden voeg je de kurkuma erbij.
  • Doorroeren. Door de kurkuma krijg je een geweldig mooie gele kleur.
  • Voeg nu de geplukte kip toe en schep goed door.

soep2

  • 1 ½ l water toevoegen en 3 bouillonblokjes.
  • Breng aan de kook.
  • Zet het vuur zacht en voeg de ricotta toe. ( houd iets over voor garnering).
  • Lente-uitjes in ringetjes snijden en toevoegen. ( houd iets over voor garnering).
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • De soep 5 minuten op laagste pitje laten koken.
  • Evt. de soep iets indikken met maïzena
  • Serveren met een schepje ricotta en lente-ui ringetjes.

Succes!

mosterd-kippensoeplogogif

%d bloggers liken dit: