Nasi zonder pakje maar wel met fratsen
Ingrediënten
voor 4 personen:
1 ui in ringen
2 tenen knoflook
2 preien in ringetjes
200 gram taugé
3 eieren
300 g kipfilet
bouillon
½ tl djahe (gemberpoeder)
½ tl djinten (komijnpoeder)
½ tl ketoembar (korianderpoeder)
½ tl laos
1 tl kerriepoeder of kurkuma
1 el sojasaus
1 a 2 tl sambal
100 g gerookte spekblokjes
400 g gekookte rijst
Evt. atjar, pindasaus, gesneden bieslook, plakjes vlees en cashewnoten.
Bereiding:
- Kook de kipfilet gaar in de bouillon. Laat afkoelen
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de spekjes aan.
- Nu voeg je de ui, de knoflook en de kerriepoeder toe. Evn goed doorbakken totfat de ui glazig is.
- Snijd de prei in ringen, verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd in kleine ringetjes en bak 3 min. mee.
- Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee.
- Zet het gas onder de pan uit.
- Rul de eieren fijn en voeg de groenten toe.
- Pluk de afgekoelde kip en voeg deze toe.
- Voeg alle kruiden, de sambal, en de ketjap toe en meng het goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg nu de gekookte rijst toe, en laat nog even goed doorwarmen.
Serveer met pindasaus, cashewnoten, bieslook, atjar en evt. een paar plakjes vlees.
Succes!