Nasi zonder pakje maar wel met fratsen

nas1

Nasi zonder pakje maar wel met fratsen

Ingrediënten
voor 4 personen:

1 ui in ringen
2 tenen knoflook
2 preien in ringetjes
200 gram taugé
3 eieren
300 g kipfilet
bouillon
½ tl djahe (gemberpoeder)
½ tl djinten (komijnpoeder)
½ tl ketoembar (korianderpoeder)
½ tl laos
1 tl kerriepoeder of kurkuma
1 el sojasaus
1 a 2 tl sambal
100 g gerookte spekblokjes
400 g gekookte rijst

Evt. atjar, pindasaus, gesneden bieslook, plakjes vlees en cashewnoten.

Bereiding:

  • Kook de kipfilet gaar in de bouillon. Laat afkoelen
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekjes aan.
  • Nu voeg je de ui, de knoflook en de kerriepoeder toe. Evn goed doorbakken totfat de ui glazig is.
  • Snijd de prei in ringen, verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd in kleine ringetjes en bak 3 min. mee.
  • Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee.
  • Zet het gas onder de pan uit.
  • Rul de eieren fijn en voeg de groenten toe.
  • Pluk de afgekoelde kip en voeg deze toe.

image

  • Voeg alle kruiden, de sambal, en de ketjap toe en meng het goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de gekookte rijst toe, en laat nog even goed doorwarmen.

Serveer met pindasaus, cashewnoten, bieslook, atjar en evt. een paar plakjes vlees.

Succes!

nasi1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: