Pasta pesto ricotta met gestoomde zalm
voor 4 personen
Ingrediënten:
400 g pasta bijv. farfalle
300 g verse spinazie
4 zalmfilets a 125 g diepvries
4 sjalotjes
1 bakje ricotta 250 g
3 teentjes knoflook
4 el pesto Genovese potje of zelfgemaakt
4 el Parmezaanse kaas
3 el pijnboompitten
6 zongedroogde tomaatjes.
zout
bieslook
halve rode peper
peper
citroensap
1 kopje witte wijn
1 kopje visbouillon
stoom mandje
Bereiding:
- In een grote pan breng je wijn en visbouillon aan de kook.
- Snipper 2 sjalotjes en leg deze in een stoommandje.
- Leg de zalm op de sjalotjes en besprenkel de zal met citroensap en een beetje zout.
- Zet het stoommandje in de pan ( zorg dat de vis het water niet raakt) en stoom de vis met het deksel op de pan in 5-6 minuten gaar. ( rosé van binnen).
(STOOMOVEN 8 min full steam)
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak en laat uitlekken.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de overgebleven (gesnipperde) sjalotjes glazig.
- Voeg nu de spinazie bij de sjalotjes en laat deze slinken.
- Breng op smaak met peper en zout
- Meng de ricotta, met 1 el citroensap, 4 el pesto en het geperste knoflook.
- Schep het mengsel samen met de spinazie door de pasta heen.
- Snijd het bieslook en de zongedroogde tomaatjes fijn en schep deze ook door de pasta.
- Serveer de pasta met de gestoomde zalm, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
Succes!