Pasta pesto ricotta met gestoomde zalm

pasta zalm gifPasta pesto ricotta met gestoomde zalm
voor 4 personen

Ingrediënten:

400 g pasta bijv. farfalle
300 g verse spinazie
4 zalmfilets a 125 g diepvries
4 sjalotjes
1 bakje ricotta 250 g
3 teentjes knoflook
4 el pesto Genovese potje of zelfgemaakt
4 el Parmezaanse kaas
3 el pijnboompitten
6 zongedroogde tomaatjes.
zout
bieslook
halve rode peper
peper
citroensap
1 kopje witte wijn
1 kopje visbouillon
stoom mandje

IMG_2837

Bereiding:

  • In een grote pan breng je wijn en visbouillon aan de kook.
  • Snipper 2 sjalotjes en leg deze in een stoommandje.
  • Leg de zalm op de sjalotjes en besprenkel de zal met citroensap en een beetje zout.
  • Zet het stoommandje in de pan ( zorg dat de vis het water niet raakt) en stoom de vis met het deksel op de pan in 5-6 minuten gaar. ( rosé van binnen).

IMG_2839

(STOOMOVEN 8 min full steam)

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak en laat uitlekken.

 

    • Giet een scheutje olie in een pan en bak de overgebleven (gesnipperde) sjalotjes glazig.
    • Voeg nu de spinazie bij de sjalotjes en laat deze slinken.
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Meng de ricotta, met 1 el citroensap, 4 el pesto en het geperste knoflook.
    • Schep het mengsel samen met de spinazie door de pasta heen.
    • Snijd het bieslook en de zongedroogde tomaatjes fijn en schep deze ook door de pasta.
    • Serveer de pasta met de gestoomde zalm, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

Succes!

%d bloggers liken dit: