Pasta schotel quattro formaggi

pasta 4 kazengifIngrediënten:
voor 4-6 personen

2 el olijfolie
20 g roomboter
100 g pancetta, vleeswaren in reepjes
2 sjalotjes
50 g spekreepjes
50 g gorgonzola, korst verwijderd en in blokjes
150 g taleggio*, korst verwijderd en in blokjes
150 g gruyère, geraspt
gehakte verse peterselie
500 g lange macaroni
¼ bloemkool, in roosjes
3 el Parmezaanse kaas
5 el panko, of paneermeel.
2 bosuitjes, in ringetjes
2 tenen knoflook
1 el bloem
150 ml groenten bouillon
125 ml melk
250 ml slagroom

*Italiaanse kaas, meestal niet te koop in de supermarkt maar bij een kaaswinkel.

IMG_3237

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Combi-stoomoven 190°C
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de spek en de pancetta knapperig.
  • Voeg de gesneden sjalotjes toe, het geperste knoflook en de blaadjes van de tijm.
  • Bak 1 min mee.
  • Voeg nu de bloem en de ringetjes bos ui toe en bak 1 min zachtjes mee.

IMG_3239

  • Voeg nu de bouillon toe en laat meekoken tot dat het vocht tot ½ is ingekookt.
  • Voeg nu de melk, room, tallegio, gruyère en de gorgonzola toe.
  • Roer 2 min door totdat de kazen zijn gesmolten.

IMG_3240

  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de gehakte peterselie door het geheel.
  • Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 5 min. voor de eindtijd voeg je de bloemkoolroosjes toe.

IMG_3238

  • Giet de macaroni met de bloemkool af en meng deze door de saus.
  • Schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
  • Meng de paneermeel/panko met de Parmezaanse kaas en strooi deze over de schotel.
  • Verdeel blokjes roomboter over de bovenkant.

IMG_3241

  • Bak de ovenschotel in 20-25 min. goudbruin.
  • Combi stoomoven 190°C/25% stoom 20-25 min.

IMG_3243

Succes!

pasta 4 kazengif

 

%d bloggers liken dit: