Penne in romige ricotta-champignon-roomsaus

pennelogogifPenne in een romige ricotta-champignon-roomsaus

Ingrediënten:
voor 4 personen

olijfolie
2 kipfilets
6 sjalotjes
500 g gemengde champignons
1 bouillonblokje groenten
250 g ricotta
100 ml room
6 zongedroogde tomaatjes
4 el fijngesneden peterselie
3 knoflooktenen
3 lente-uitjes
350 g penne
100 g kaas flakes of geraspte kaas
evt. verse kruiden tijm, rozemarijn, salie

penne1

Bereiding:

  • Kook de kipfilets gaar.
  • Laat afkoelen en pluk de filets.
  • Snij de sjalotjes in ringen en pers het knoflook.
  • Giet olijfolie in een hapjespan en fruit hier in de sjalotjes en het knoflook.
  • Voeg fijngesneden zontomaatjes toe.
  • Snij de grote champignons fijn.
  • Voeg deze samen met de geplukte kip en de verse kruiden toe.

penne3 penne2

  • 10 minuutjes op halfhoog vuurtje doorbakken.
  • Kook de penne in 10/11 minuten gaar en giet deze vervolgens af.
  • Voeg nu de ricotta en de room toe.
  • Verkruimel een bouillonblokje boven het geheel.
  • 2 minuten flink omscheppen.
  • Voeg nu de gesneden lente-uitjes en de peterselie toe.
  • Weer 2 minuten goed omscheppen.
  • Voeg nu de penne toe, omscheppen en in een ovenschaal scheppen.
  • Bedek de schaal met geraspte kaas of kaas flakes.
  • Zet de oven onder de gril voor een krokant korstje.
  • Serveer met ringetjes lente-ui.

Succes!

penneaa

%d bloggers liken dit: