Pittig zoet beenhammetje met rösti in marinade gegaard

ham-met-rostigif
Ingrediënten voor 4 personen

600 g beenham
50 g bruine suiker
4 el sesamolie
2 rode uien
50 ml honing
1 el geperste knoflook
1 el geraspte gembersiroop
1 rode peper in ringetjes ( verwijder de zaden)
150 ml ketjap manis
1 zak rösti 500/750 g
peper
zout
sla

Bereiding:

  • Snipper de uien.
  • Meng, olie, honing, bruine suiker, knoflook, gembersiroop, peper en de ketjap met de gesnipperde uien.
  • Schep alles in een plastic zak en marineer hierin de beenham. ( zeker 24 uur).

img_4284

  • Giet de beenham af maar bewaar het vocht met de uien.
  • Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
  • Leg de beenham in een ovenvaste schaal ong. 40 min.
  • Heb je een kern-thermometer stel deze dan in op 68 ̊C.
  • Combi-stoomoven 170 ̊C / 50% vocht

img_4292

  • Giet het vocht van de marinade in een hapjespan en schep hierbij de rösti.
  • Laat de rösti gaar worden in het vocht.

img_4295

  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer de beenham met sla en een flinke schep rösti.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: