Pittig zoet beenhammetje met rösti in marinade gegaard

ham-met-rostigif
Ingrediënten voor 4 personen

600 g beenham
50 g bruine suiker
4 el sesamolie
2 rode uien
50 ml honing
1 el geperste knoflook
1 el geraspte gembersiroop
1 rode peper in ringetjes ( verwijder de zaden)
150 ml ketjap manis
1 zak rösti 500/750 g
peper
zout
sla

Bereiding:

  • Snipper de uien.
  • Meng, olie, honing, bruine suiker, knoflook, gembersiroop, peper en de ketjap met de gesnipperde uien.
  • Schep alles in een plastic zak en marineer hierin de beenham. ( zeker 24 uur).

img_4284

  • Giet de beenham af maar bewaar het vocht met de uien.
  • Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
  • Leg de beenham in een ovenvaste schaal ong. 40 min.
  • Heb je een kern-thermometer stel deze dan in op 68 ̊C.
  • Combi-stoomoven 170 ̊C / 50% vocht

img_4292

  • Giet het vocht van de marinade in een hapjespan en schep hierbij de rösti.
  • Laat de rösti gaar worden in het vocht.

img_4295

  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer de beenham met sla en een flinke schep rösti.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?