Ingrediënten voor 4 personen
600 g beenham
50 g bruine suiker
4 el sesamolie
2 rode uien
50 ml honing
1 el geperste knoflook
1 el geraspte gembersiroop
1 rode peper in ringetjes ( verwijder de zaden)
150 ml ketjap manis
1 zak rösti 500/750 g
peper
zout
sla
Bereiding:
- Snipper de uien.
- Meng, olie, honing, bruine suiker, knoflook, gembersiroop, peper en de ketjap met de gesnipperde uien.
- Schep alles in een plastic zak en marineer hierin de beenham. ( zeker 24 uur).
- Giet de beenham af maar bewaar het vocht met de uien.
- Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
- Leg de beenham in een ovenvaste schaal ong. 40 min.
- Heb je een kern-thermometer stel deze dan in op 68 ̊C.
- Combi-stoomoven 170 ̊C / 50% vocht
- Giet het vocht van de marinade in een hapjespan en schep hierbij de rösti.
- Laat de rösti gaar worden in het vocht.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de beenham met sla en een flinke schep rösti.
Succes!