Pittige daging smoor met boontjes

Dagingif
Pittige daging smoor met boontjes
voor zeker 6 personen

Ingrediënten:

1k runder riblappen of liever nog sukadelapjes, in dobbelsteentjes.
3 grote tenen knoflook, geperst
6 grote sjalotten, in ringen gesneden.
50 g spekreepjes
1 blikje tomatenblokjes
14 el ketjap manis
1 tl nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel
1 tl gedroogde chiliringen
scheutje azijn
olie
peper
Zout
500 g sperziebonen, schoongemaakt
1 rode peper, zaadlijst verwijdert en zeer dun gesneden.

IMG_3187

Bereiding:

 

    • Kruid de vleesblokjes met peper en zout.
    • Laat de tomatenblokjes uitlekken.
    • Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin het knoflook en de sjalotringen.
    • Voeg nu het gesnipperde pepertje, de nootmuskaat en de gemalen kruidnagel toe.
    • Schep het geheel nog even goed door.
    • Voeg nu het vlees en de spekreepjes toe en bak dit 5 min mee.Voeg nu de uitgelekte tomaatstukjes, een scheutje azijn en de ketjap toe.
    • Bak het geheel nog 1 min.
    • Voeg nu een half kopje water toe en breng aan de kook.

IMG_3189

    • Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
    • Laat het vlees ong. 3 uur stoven.
    • Na 2 ½ uur schep je de sperzieboontjes erbij.

IMG_3190 IMG_3191

    • Schep vlak voor het einde de gedroogde chiliringen door de smoor en laat nog 15 min. stoven.
    • Kijk af en toe in de pan, als het geheel droog dreigt te worden voeg je een scheutje ketjap erbij.

Lekker met witte rijst.
Succes!

Dagingif

%d bloggers liken dit: