Plaatpizza

Plaatpizza met bladerdeeg klaar

Plaatpizza
4 personen

Ingrediënten:
10 plakjes bladerdeeg
1 zakje 70g Parmezaanse geraspte kaas
15 ml rode wijn
25 gram bruchetta kruiden
70 g tomatenpuree ( klein blikje)
1 zoete paprika
2 teentjes knoflook
150 g gorgonzola
bakje champignons
70 g groene olijven zonder pit
125 g mozzarella
1 rettich
2 tomaten
2 uien
200 g salami
70 g Parmaham

Plaatpizza met bladerdeeg

Bereiding:

  • Allereerst de mozzarella laten uitlekken ( liefst zelfs een paar uur van tevoren. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de pizza nat blijft).
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 0,5 cm overlappend.
  • Deegranden goed vastdrukken bijv. met een vork.
  • In een bakje de rode wijn met de bruchetta kruiden mengen.
  • Na 10 minuten voeg je de tomatenpuree en geperste knoflook toe.
  • Strijk nu het mengsel met een pannenlikker op het bladerdeeg.
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas over het geheel.
  • Nu kunnen we gaan beleggen.
  • We beginnen met de salami.
  • Vervolgens de Parmaham.
  • Plakjes tomaat.
  • In kleine blokjes gesneden gorgonzola.
  • Plakjes champignons.
  • In reepjes ( met de kaasschaaf) gesneden rettich.
  • Ui ringen.
  • In kleine blokjes gesneden mozzarella.
  • Strooi nu de rest van de Parmezaanse kaas over het geheel.
  • Maak het geheel af met groene olijven.
  • De pizza gaar bakken ong. 25 minuten op 200 °C.

Plaatpizza met bladerdeeg in oven

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: