Rijst met kip en kerrie van mams

rijst met kip en kerrie van mams

Rijst met kip en kerrie van mams
4 personen

Ingrediënten:

1 gesnipperde ui
2 tenen knoflook uit de pers
400 g kipfilet
250 g kastanje champignons
0,8 l kippenbouillon
2 el kerriepoeder
1 tl chilipoeder
100 g bloem
100 g boter
200 ml slagroom
klein bosje peterselie

Bereiding kip:

  • Snijd de kip in blokjes.
  • Fruit ½ ui en het knoflook aan in wat olijfolie.
  • Voeg hierbij 1 el kerriepoeder en 1 tl chilipoeder.
  • Leg nu de kipblokjes in de pan en bak deze mee totdat ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee tot ze gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.

in pan

  • Saus:
  • Meng de slagroom met de warme bouillon.
  • Laat de boter smelten in een steelpan.
  • Voeg hierbij ½ gesnipperde ui en 1 el kerriepoeder.
  • Even aanfruiten.
  • Voeg de bloem toe.
  • Goed doorroeren.
  • Nu beetje bij beetje de bouillon toevoegen, flink doorroeren.
  • Zodra de pap weer dik begint te worden herhaal je dit weer net zo lang tot er een smeuïge roux is ontstaan.
  • Breng op smaak met peper en zout. (ps. thuis zijn we gek op Aromat).

pan

  • Nu kan je ervoor kiezen om de saus te mengen met de kip ( doe ik altijd) Maar je kunt natuurlijk ook de saus apart serveren. En serveren doe je met een lekkere schep rijst, gesnipperde peterselie en eventueel waterkers of alfalfa.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: