Rijst met kip en kerrie van mams
4 personen
Ingrediënten:
1 gesnipperde ui
2 tenen knoflook uit de pers
400 g kipfilet
250 g kastanje champignons
0,8 l kippenbouillon
2 el kerriepoeder
1 tl chilipoeder
100 g bloem
100 g boter
200 ml slagroom
klein bosje peterselie
Bereiding kip:
- Snijd de kip in blokjes.
- Fruit ½ ui en het knoflook aan in wat olijfolie.
- Voeg hierbij 1 el kerriepoeder en 1 tl chilipoeder.
- Leg nu de kipblokjes in de pan en bak deze mee totdat ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben.
- Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee tot ze gaar zijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Saus:
- Meng de slagroom met de warme bouillon.
- Laat de boter smelten in een steelpan.
- Voeg hierbij ½ gesnipperde ui en 1 el kerriepoeder.
- Even aanfruiten.
- Voeg de bloem toe.
- Goed doorroeren.
- Nu beetje bij beetje de bouillon toevoegen, flink doorroeren.
- Zodra de pap weer dik begint te worden herhaal je dit weer net zo lang tot er een smeuïge roux is ontstaan.
- Breng op smaak met peper en zout. (ps. thuis zijn we gek op Aromat).
- Nu kan je ervoor kiezen om de saus te mengen met de kip ( doe ik altijd) Maar je kunt natuurlijk ook de saus apart serveren. En serveren doe je met een lekkere schep rijst, gesnipperde peterselie en eventueel waterkers of alfalfa.
Succes!