Rijst met kip en kerrietaart

zuurkoollogo

Ingrediënten voor de saus:
voor 8 personen

1 ui
1 volle eetlepel kerriepoeder
25 gr roomboter
3 dl kippenbouillon
1 dl melk
snufje zout
paprikapoeder
200 g rijst
6 bosuitjes
bakje gemengde paddenstoelen
1 ui
1 teentje knoflook
650 g kipfilet
4 eidooiers
pakje bladerdeeg

Extra nodig:

springvorm van Ǿ 24 cm
boter om in te vetten
1 eidooier
scheutje room

46

  • Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel en hak de ui grof.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de champignons in grote stukken.
  • Snij de bosuitjes.
  • Verhit een scheut olie beetje boter in een pan en bak de kip goudbruin.
  • Doe er vervolgens de ui en knoflook bij en op het laatst de champignons en de bosuitjes bij.
  • Bak nog 5 minuten door.
  • Laat nu het geheel afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Maak nu de saus.

47 (2)

  • Snipper de ui in kleine stukjes
  • Smelt de boter in de pan en fruit de ui en de kerriepoeder hierin.
  • Voeg nu de bloem toe en giet geleidelijk ( maar blijf roeren) de bouillon en de melk toe.
  • Breng de saus op smaak met een snufje zout en paprikapoeder.
  • Voeg vervolgens de kip bij de saus en laat dit geheel weer afkoelen.
  • Klop de eidooiers los en meng deze door de afgekoelde kip met saus.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  • Leg 4 plakjes naast elkaar op een stukje folie maar laat ze een beetje overlappen.
  • Leg hier weer een folie op en rol het bladerdeeg een beetje uit zodat hij de grote heeft van de springvorm.
  • Steek er nu met je springvorm een cirkel uit.
  • Bekleed de ingevette springvorm met de rest van het bladerdeeg.
  • Knip of snijd het overhangende deeg eraf. Laat wel een klein beetje deeg over de rand van de springvorm hangen.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.

48

  • Verdeel de afkoelde rijst over de bodem.
  • Giet de vulling in de springvorm.
  • Dek de taart af met de deegcirkel en druk de randen goed aan en vouw deze naar binnen.
  • Maak een gaatje in het midden van het bladerdeeg deksel.
  • Meng de eidooier met een scheutje room.
  • Bestrijk de taart met het mengsel.
  • Bak de taart in 40 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar.

92B

Oké, het is even een werkje maar dit is een toptaart om een dag van tevoren klaar te maken. En heb je stukken over gewoon in de diepvries.

 

Succes!

 

1 reactie

  1. Pingback: Girlpowerrrrrrrrr | www.smulboks.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: