Ingrediënten:
voor 4 personen
olijfolie
1 rode ui fijngesneden
350 g risotto ( arborio)
200 ml witte wijn
1 l groentebouillon ( warm)
50 g gorgonzola
50 g brie
50 g fontina
50 g parmezaanse kaas geraspt
zout
peper
fijngesneden peterselie
125 g spekreepjes
150 g oesterzwam
2 teentjes knoflook geperst
Bereiding:
- Giet een flinke scheut olijfolie in een pan.
- Fruit hierin het knoflook en de uitjes.
- Bak 3 minuten de spek mee.
- Scheur de oesterzwam en voeg deze toe.
- Bak nog 2 min. door.
- Voeg nu de risotto toe en bak deze 2-3 min. mee tot de korrels doorschijnend zijn.
- Schenk de wijn erbij en blijf roeren totdat deze helemaal is opgenomen.
- Voeg nu schepje voor schepje onder voortdurend roeren de bouillon toe.
- Draai het vuur zonodig hoger.
- De vloeistof moet blijven borrelen.
- Ga zo 20 minuten door.
- Neem de pan van het vuur en schep nu de fontna, de brie de gorgonzola en ½ deel van de Parmezaanse kaas door de risotto, net zo lang totdat de kazen zijn opgenomen.
- Breng de risotto op smaak met peper en zout.
- Serveer de risotto direct met fijngesneden peterselie en de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.
Succes!