Risotto met 4 kazen en oesterzwam

risotto 4 kazen gif

Ingrediënten:
voor 4 personen

olijfolie
1 rode ui fijngesneden
350 g risotto ( arborio)
200 ml witte wijn
1 l groentebouillon ( warm)
50 g gorgonzola
50 g brie
50 g fontina
50 g parmezaanse kaas geraspt
zout
peper
fijngesneden peterselie
125 g spekreepjes
150 g oesterzwam
2 teentjes knoflook geperst

risotto ing

Bereiding:

    • Giet een flinke scheut olijfolie in een pan.
    • Fruit hierin het knoflook en de uitjes.
    • Bak 3 minuten de spek mee.
    • Scheur de oesterzwam en voeg deze toe.
    • Bak nog 2 min. door.
    • Voeg nu de risotto toe en bak deze 2-3 min. mee tot de korrels doorschijnend zijn.

risotto pan

    • Schenk de wijn erbij en blijf roeren totdat deze helemaal is opgenomen.
    • Voeg nu schepje voor schepje onder voortdurend roeren de bouillon toe.
    • Draai het vuur zonodig hoger.
    • De vloeistof moet blijven borrelen.
    • Ga zo 20 minuten door.
    • Neem de pan van het vuur en schep nu de fontna, de brie de gorgonzola en ½ deel van de Parmezaanse kaas door de risotto, net zo lang totdat de kazen zijn opgenomen.
    • Breng de risotto op smaak met peper en zout.
    • Serveer de risotto direct met fijngesneden peterselie en de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.

Succes!

%d bloggers liken dit: