Roerpot rode bieten met peer
Ingrediënten:
4 personen
1 k aardappels
3 grote rode bieten
2 rijpe peren
2 uien
350 g gemengd gehakt
paneermeel
roomboter
1 el worcestersaus
3 el ketjap manis
2 el balsamico azijn
snufje peper
zout
50 g spekreepjes
2 el mosterd dille saus ( of 2 el mosterd met verse dille)
nootmuskaat
150 g buikspek ( vleeswaren)
50 ml room
1 blokje groentebouillon
Bereiding:
- Schil de aardappels en kook deze gaar met het bouillonblokje.
- Snipper de 2 uien.
- Meng gehakt en spekreepjes met ketjap, 2 el balsamico, 1 el worcestersaus, snufje peper, snufje zout, 2 el mosterd dille saus, ½ tl nootmuskaat en de gesnipperde uien.
- Rul het geheel.
- Schep het gehakt in een vergiet en laat afkoelen.
- Bak het buikspek.
- Laat uitlekken op keukenpapier, en laat afkoelen.
- Snijd de bieten fijn.
- Inmiddels zijn de aardappels gaar, giet deze af en pureer deze met 50 ml room.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Schep de bieten door de puree( dus niet stampen).
- Vet een ovenschaal in.
- Verwarm de oven voor op 210 ºC.
- Schep ½ laag van de puree in de schaal.
- Leg het uitgebakken buikspek hierop.
- Schil de rijpe peren en leg plakjes op het buikspek.
- Schep gehaktmengsel op de peren.
- Dek af met de rest van de puree.
- Top af met paneermeel en een paar klontjes roomboter.
- Zet 20 minuten in de oven.
- In die 20 minuten heb je tijd om er een lekker worstje bij te bakken.
Succes!