Stamp/Roerpot rode bieten met peer

stamp

Roerpot rode bieten met peer

Ingrediënten:
4 personen

1 k aardappels
3 grote rode bieten
2 rijpe peren
2 uien
350 g gemengd gehakt
paneermeel
roomboter
1 el worcestersaus
3 el ketjap manis
2 el balsamico azijn
snufje peper
zout
50 g spekreepjes
2 el mosterd dille saus ( of 2 el mosterd met verse dille)
nootmuskaat
150 g buikspek ( vleeswaren)
50 ml room
1 blokje groentebouillon

image

Bereiding:

  • Schil de aardappels en kook deze gaar met het bouillonblokje.
  • Snipper de 2 uien.
  • Meng gehakt en spekreepjes met ketjap, 2 el balsamico, 1 el worcestersaus, snufje peper, snufje zout, 2 el mosterd dille saus, ½ tl nootmuskaat en de gesnipperde uien.

image

  • Rul het geheel.
  • Schep het gehakt in een vergiet en laat afkoelen.

image

  • Bak het buikspek.

image

  • Laat uitlekken op keukenpapier, en laat afkoelen.
  • Snijd de bieten fijn.

image

  • Inmiddels zijn de aardappels gaar, giet deze af en pureer deze met 50 ml room.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep de bieten door de puree( dus niet stampen).

image

  • Vet een ovenschaal in.
  • Verwarm de oven voor op 210 ºC.
  • Schep ½ laag van de puree in de schaal.
  • Leg het uitgebakken buikspek hierop.
  • Schil de rijpe peren en leg plakjes op het buikspek.

image

  • Schep gehaktmengsel op de peren.

image

  • Dek af met de rest van de puree.
  • Top af met paneermeel en een paar klontjes roomboter.
  • Zet 20 minuten in de oven.

image

  • In die 20 minuten heb je tijd om er een lekker worstje bij te bakken.

Succes!

rode kool1

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?