Stamp/Roerpot rode bieten met peer

stamp

Roerpot rode bieten met peer

Ingrediënten:
4 personen

1 k aardappels
3 grote rode bieten
2 rijpe peren
2 uien
350 g gemengd gehakt
paneermeel
roomboter
1 el worcestersaus
3 el ketjap manis
2 el balsamico azijn
snufje peper
zout
50 g spekreepjes
2 el mosterd dille saus ( of 2 el mosterd met verse dille)
nootmuskaat
150 g buikspek ( vleeswaren)
50 ml room
1 blokje groentebouillon

image

Bereiding:

  • Schil de aardappels en kook deze gaar met het bouillonblokje.
  • Snipper de 2 uien.
  • Meng gehakt en spekreepjes met ketjap, 2 el balsamico, 1 el worcestersaus, snufje peper, snufje zout, 2 el mosterd dille saus, ½ tl nootmuskaat en de gesnipperde uien.

image

  • Rul het geheel.
  • Schep het gehakt in een vergiet en laat afkoelen.

image

  • Bak het buikspek.

image

  • Laat uitlekken op keukenpapier, en laat afkoelen.
  • Snijd de bieten fijn.

image

  • Inmiddels zijn de aardappels gaar, giet deze af en pureer deze met 50 ml room.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep de bieten door de puree( dus niet stampen).

image

  • Vet een ovenschaal in.
  • Verwarm de oven voor op 210 ºC.
  • Schep ½ laag van de puree in de schaal.
  • Leg het uitgebakken buikspek hierop.
  • Schil de rijpe peren en leg plakjes op het buikspek.

image

  • Schep gehaktmengsel op de peren.

image

  • Dek af met de rest van de puree.
  • Top af met paneermeel en een paar klontjes roomboter.
  • Zet 20 minuten in de oven.

image

  • In die 20 minuten heb je tijd om er een lekker worstje bij te bakken.

Succes!

rode kool1

One thought on “Stamp/Roerpot rode bieten met peer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: