Ingrediënten: voor 4 personen
olijfolie
2 sjalotjes 350 g risotto ( arborio) 200 ml witte wijn 750 ml groentebouillon ( iets warm)
300 g verse spinazie, gewassen
250 g kastanje champignons, in plakjes
50 g gorgonzola
50 g mascarpone
100 g parmezaanse kaas geraspt
zout
peper
fijngesneden peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
Bereiding:
- Giet een flinke scheut olijfolie in een pan.
- Fruit hierin het knoflook en de sjalotjes.
- Voeg de champignons toe.
- Bak nog 2 min. door.
- Voeg nu de risotto toe en bak deze 2-3 min. mee tot de korrels doorschijnend zijn.
- Schenk de wijn erbij en blijf roeren totdat deze helemaal is opgenomen.
- Mix de spinazie met een blender door de bouillon.
- Voeg nu schepje voor schepje onder voortdurend roeren de bouillon/spinazie toe toe.
- Draai het vuur zonodig hoger.
- De vloeistof moet blijven borrelen.
- Ga zo 20 minuten door.
- Neem de pan van het vuur en schep nu de mascarpone, de gorgonzola en ½ deel van de parmezaanse kaas door de risotto, net zo lang totdat de kazen zijn opgenomen.
- Breng de risotto op smaak met peper en zout.
- Serveer de risotto direct met fijngesneden peterselie en de rest van de geraspte parmezaanse kaas.
- Serveer met een paar blaadjes rucola en bijv. een lekker stuk zalm.
Succes!