Spinazie risotto

spinazierisottogif
Ingrediënten: voor 4 personen

olijfolie
2 sjalotjes 350 g risotto ( arborio) 200 ml witte wijn 750 ml groentebouillon ( iets warm)
300 g verse spinazie, gewassen
250 g kastanje champignons, in plakjes
50 g gorgonzola
50 g mascarpone
100 g parmezaanse kaas geraspt
zout
peper
fijngesneden peterselie
2 teentjes knoflook, geperst

image

Bereiding:

    • Giet een flinke scheut olijfolie in een pan.
    • Fruit hierin het knoflook en de sjalotjes.
    • Voeg de champignons toe.
    • Bak nog 2 min. door.

image

    • Voeg nu de risotto toe en bak deze 2-3 min. mee tot de korrels doorschijnend zijn.
    • Schenk de wijn erbij en blijf roeren totdat deze helemaal is opgenomen.
    • Mix de spinazie met een blender door de bouillon.

image

    • Voeg nu schepje voor schepje onder voortdurend roeren de bouillon/spinazie toe toe.
    • Draai het vuur zonodig hoger.
    • De vloeistof moet blijven borrelen.
    • Ga zo 20 minuten door.
    • Neem de pan van het vuur en schep nu de mascarpone, de gorgonzola en ½ deel van de parmezaanse kaas door de risotto, net zo lang totdat de kazen zijn opgenomen.
    • Breng de risotto op smaak met peper en zout.
    • Serveer de risotto direct met fijngesneden peterselie en de rest van de geraspte parmezaanse kaas.
    • Serveer met een paar blaadjes rucola en bijv. een lekker stuk zalm.

Succes!

spinazierisottogif

%d bloggers liken dit: