Recept voor 4 personen:
Zet 3 grote pannen op het vuur.
Voeg in elke pan de aangegeven ingrediënten en breng aan de kook.
Zodra je in de aardappels kan prikken, giet je de stamppotten af.
Schep bij elke pan 30 ml crême fraÎche en begin te stampen.
Breng op smaak met peper en zout.
Gril of bak 10 plakjes katenspek krokant.
Leg katenspek in een bakblik.
Laat iets minder dan de helft over het bakblik hangen.
Vul het bakblik.
Stamppot / krokante spek / kaas / stamppot / krokante spek / kaas / stamppot / kaas.
Smeer het overhangende spek in met ei en vouw het geheel dicht.
Smeer de bovenkant in met ei en strooi hier ruim paneermeel op.
Zet het blik 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Haal de stamppot voorzichtig uit het blik.
Eet smakelijk!