Zoete pittige sticky chicken

Zoete pittige sticky chicken
voor 4 personen

image

Ingrediënten:

800 g kipfilet
50 g bruine suiker
50 ml honing
1 el geperste knoflook
1 el geraspte gemberwortel
1 rode peper in ringetjes ( verwijder de zaden)
150 ml ketjap manis
peper
zout
2 el bloem
sesamzaadjes
bieslook

image

Bereiding:

  • Snij de kipfilet in dunne reepjes.
  • Snufje peper en zout erover en doormengen.

image

  • In een kommetje meng je de sojasaus, geraspte gemberwortel, geperste knoflook, honing, basterdsuiker en de ringetjes peper.

image

  • Giet een scheutje olie in een pan en bak hierin de kip.

image

  • Even om en om bakken.
  • Zodra de kip aan alle kanten dichtgeschroeid is voeg je de bloem toe.

image

  • Nu even goed knapperig bakken.
  • Voeg nu de saus bij de kip, breng aan de kook, zet het gas laag en laat 10 minuten door pruttelen.

image

  • Serveer met rijst, een beetje bieslook en sesamzaadjes.

image

Succes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: