Zoete pittige sticky chicken
voor 4 personen
Ingrediënten:
800 g kipfilet
50 g bruine suiker
50 ml honing
1 el geperste knoflook
1 el geraspte gemberwortel
1 rode peper in ringetjes ( verwijder de zaden)
150 ml ketjap manis
peper
zout
2 el bloem
sesamzaadjes
bieslook
Bereiding:
- Snij de kipfilet in dunne reepjes.
- Snufje peper en zout erover en doormengen.
- In een kommetje meng je de sojasaus, geraspte gemberwortel, geperste knoflook, honing, basterdsuiker en de ringetjes peper.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak hierin de kip.
- Even om en om bakken.
- Zodra de kip aan alle kanten dichtgeschroeid is voeg je de bloem toe.
- Nu even goed knapperig bakken.
- Voeg nu de saus bij de kip, breng aan de kook, zet het gas laag en laat 10 minuten door pruttelen.
- Serveer met rijst, een beetje bieslook en sesamzaadjes.
Succes!