Stoofvlees met speculaas

stoofvlees-met-speculaasgif

Stoofvlees met speculaas

Ingrediënten:
voor 5/6 personen

1000 g mager rundvlees
1 flesje Westmalle
bloem
1 el grove mosterd
25 ml rode balsamico azijn
4 el appelstroop
4 el bruine basterdsuiker
3 teentjes knoflook ( geperst)
6 kruidnagels
4 laurierblaadjes
1 volle tl komijnpoeder
4 middelgrote uien (in ringen)
10 speculaaskoekjes (mag met nootjes)
1 bouillonblokje ( vlees)
scheutje olie
1 appel
1 kilo aardappels
room
peper/zout/nootmuskaat
50 g gerookte spekreepjes 150 ml water

1

Bereiding:

  • Snij 1000 g runderlappen in blokjes van 2 cm bij 2 cm, en bak deze samen met de spekreepjes in een scheutje olie. er komt waarschijnlijk veel water af, dus zodra ze rondom dichtgeschroeid zijn schep je het vlees in een vergiet en laat het vlees uitlekken.

2

  • In een pan de uiringen, knoflook met komijnpoeder aanfruiten.
  • Voeg nu het vlees weer toe met een schep bloem.
  • Even doorbakken 5 min.
  • Maak nu een papje van de basterd suiker, balsamico, appelstroop en de mosterd.

3

  • Voeg het papje bij het vlees.

4

  • Even doorpruttelen 5 min.
  • 1 flesje Westmalle toevoegen.
  • Alles aan de kook brengen.
  • Kruidnagels, laurierblaadjes water, bouillonblokje en 9 speculaaskoekjes toevoegen.
  • Het geheel lekker op laag pitje laten pruttelen tot het vlees uit elkaar valt.

5

  • Schil de aardappels.
  • Stamp de aardappels fijn met een stamper.
  • Voeg naar dikte room toe en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schil de appel verwijder klokhuis en snijd in stukken.

Schep de puree op een bord met een grote schep saus er over.
Garneer met appel en stukjes speculaas.

Succes!

stoofvlees-met-speculaasgif

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?