Ingrediënten:
8 dunne filetlapjes (filetlapjes a la minute)
1 bakje kleine witte champignons
200 ml crême fraîche
2 eieren
1 groentebouillonblokje
100 g panko of paneermeel
1 rode ui
100 g gorgonzola
bosje bieslook ( gesneden)
e peterselie
2 teentjes knoflook
bloem
20 ml melk
1 el maizena
frituurolie
Bereiding:
Maak eerst de saus:
- Snipper de ui en pers het knoflook.
- Giet een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en het knoflook.
- Voeg nu de kleine witte champignons toe ( zijn ze te groot halveer ze dan).
- Zodra de champignons gaar zijn voeg je de gorgonzola de crême fraîche toe en de
- helft van het bosje bieslook toe.
- regelmatig doorroeren.
- Vermeng de melk met de maïzena en voeg deze toe aan de saus.
- Enkele minuten door laten pruttelen.
- Voeg op het laatst 2 el gehakte peterselie toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Bereiding schnitzels:
- Leg de filetlapjes tussen 2 stukjes plastic en sla met bv. een koekenpan de lapjes zeer dun.
- zet nu 3 bakjes klaar
- bakje 2: bloem
- bakje 1: geklutste eieren
- bakje 3: panko/paneermeel met daar doorheen een verkruimeld blokje
- groentebouillon.
- Haal de filetlapjes door de bloem, dan door het ei, vervolgens door de paneermeel.
- Frituur de filetlapjes goudgeel.
Serveer de schnitzels met de saus en geknipte bieslook.
Succes!