Superdunne schnizels met gorgonzolasaus

schnit2 gif

Ingrediënten:

8 dunne filetlapjes (filetlapjes a la minute)
1 bakje kleine witte champignons
200 ml crême fraîche
2 eieren
1 groentebouillonblokje
100 g panko of paneermeel
1 rode ui
100 g gorgonzola
bosje bieslook ( gesneden)
e peterselie
2 teentjes knoflook
bloem
20 ml melk
1 el maizena
frituurolie

schnit6

Bereiding:

Maak eerst de saus:

  • Snipper de ui en pers het knoflook.
  • Giet een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en het knoflook.
  • Voeg nu de kleine witte champignons toe ( zijn ze te groot halveer ze dan).
  • Zodra de champignons gaar zijn voeg je de gorgonzola de crême fraîche toe en de
  • helft van het bosje bieslook toe.
  • regelmatig doorroeren.
  • schnit5
  • Vermeng de melk met de maïzena en voeg deze toe aan de saus.
  • Enkele minuten door laten pruttelen.
  • Voeg op het laatst 2 el gehakte peterselie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding schnitzels:

  • Leg de filetlapjes tussen 2 stukjes plastic en sla met bv. een koekenpan de lapjes zeer dun.

schnit7

  • zet nu 3 bakjes klaar
  • bakje 2: bloem
  • bakje 1: geklutste eieren
  • bakje 3: panko/paneermeel met daar doorheen een verkruimeld blokje
  • groentebouillon.
  • Haal de filetlapjes door de bloem, dan door het ei, vervolgens door de paneermeel.
  • Frituur de filetlapjes goudgeel.

schnit3
Serveer de schnitzels met de saus en geknipte bieslook.

Succes!

schnit2 gif

%d bloggers liken dit: