Sushi-taart

taart sushi

Sushitaart

Ingredienten:

sushirijst
nori vellen
200 g surimi
250 gram gekookte gamba’s
1 avocado
bieslook
1 komkommer
mosterd dille saus
sesamzaadjes
400 g gerookte zalm
blikje tonijn op water
sojasaus Kikkoman
rijstazijn
evt. gebakken spek en viseitjes ( moet je van houden)

Verder nodig: rond bakblik en plastic folie en klontje boter.

ingr sushi

Bereiding:

  • Kook de sushirijst volgens het pak.
  • Meng 2 el rijstazijn door de rijst.
  • Laat rijst tot lauw afkoelen.
  • Bedek de vorm met plastic folie (Smeer de vorm eerst in met boter, dan plakt het beter).

stap 1

  • Leg een vel nori op de bodem (knip eerst rond om passend te maken).
  • Bevochtig je handen met water en spreid 1/3 van de rijst op het norivel ( stevig aandrukken).

stap2

    • Snij de surimi in kleine stukjes en schep hier 1 el honing mosterd saus doorheen.
    • Verdeel dit over de rijst.
    • Leg hierop weer een norivel ( bijknippen).
    • Leg vervolgens ½ deel van de zalm op de nori.
    • Laat de tonijn uitlekken en schep hier 1 of 2 el honing mosterdsaus door en iets gesneden bieslook.
    • Verdeel dit weer over de zalm.

stap

  • Snij dunne repen van de komkommer en leg deze op de tonijn.
  • Dan weer een laag rijst.
  • Snijd dunne plakjes van de avocado en leg deze op de rijst.

avocado

  • De laatste laag rijst erop, flink aandrukken.
  • Snijd de gamba’s overdwars door het midden en leg deze op de rijst.
  • De uiteinden van het plasticfolie naar binnen slaan, flink aandrukken.

dicht

  • Laat 1 uur in de koelkast rusten.
  • Serveer met de rest van de zalm en besprenkel met sesamzaadjes en een paar druppeltjes mosterd dille saus.
  • Als je partjes wil snijden, maak dan eerst (een zeer scherp) mes vochtig.
  • En vergeet natuurlijk niet de sojasaus en de wasabi er bij te serveren.

Succes!

sushidoorsnee

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?