Sushi-taart

taart sushi

Sushitaart

Ingredienten:

sushirijst
nori vellen
200 g surimi
250 gram gekookte gamba’s
1 avocado
bieslook
1 komkommer
mosterd dille saus
sesamzaadjes
400 g gerookte zalm
blikje tonijn op water
sojasaus Kikkoman
rijstazijn
evt. gebakken spek en viseitjes ( moet je van houden)

Verder nodig: rond bakblik en plastic folie en klontje boter.

ingr sushi

Bereiding:

  • Kook de sushirijst volgens het pak.
  • Meng 2 el rijstazijn door de rijst.
  • Laat rijst tot lauw afkoelen.
  • Bedek de vorm met plastic folie (Smeer de vorm eerst in met boter, dan plakt het beter).

stap 1

  • Leg een vel nori op de bodem (knip eerst rond om passend te maken).
  • Bevochtig je handen met water en spreid 1/3 van de rijst op het norivel ( stevig aandrukken).

stap2

    • Snij de surimi in kleine stukjes en schep hier 1 el honing mosterd saus doorheen.
    • Verdeel dit over de rijst.
    • Leg hierop weer een norivel ( bijknippen).
    • Leg vervolgens ½ deel van de zalm op de nori.
    • Laat de tonijn uitlekken en schep hier 1 of 2 el honing mosterdsaus door en iets gesneden bieslook.
    • Verdeel dit weer over de zalm.

stap

  • Snij dunne repen van de komkommer en leg deze op de tonijn.
  • Dan weer een laag rijst.
  • Snijd dunne plakjes van de avocado en leg deze op de rijst.

avocado

  • De laatste laag rijst erop, flink aandrukken.
  • Snijd de gamba’s overdwars door het midden en leg deze op de rijst.
  • De uiteinden van het plasticfolie naar binnen slaan, flink aandrukken.

dicht

  • Laat 1 uur in de koelkast rusten.
  • Serveer met de rest van de zalm en besprenkel met sesamzaadjes en een paar druppeltjes mosterd dille saus.
  • Als je partjes wil snijden, maak dan eerst (een zeer scherp) mes vochtig.
  • En vergeet natuurlijk niet de sojasaus en de wasabi er bij te serveren.

Succes!

sushidoorsnee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: