Sweet and sour pork
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g varkensvlees
baksoda
olie
bloem
maïzena
peper
zout
sesamolie
30 g suiker 50 ml witte azijn
60 ml water
2 el ketchup
1 groene paprika, zaadlijsten verwijderen en in repen snijden
1 winterwortel, schoonmaken en in dunne plakken snijden, daarna in reepjes
1 ui, in ringen snijden
1 tl gemberwortel, geraspt
klein blikje ananas, in blokjes gesneden, bewaar sap
2 bosuitjes
sesamzaadjes
Bereiding:
- Meng het varkensvlees peper en zout.
- Giet hier over een flinke scheut sesamolie.
- Goed doormengen.
- 60 g bloem mengen met 2 el maïzena een scheut olie ( zonnebloem) en 1 volle el bak soda.
- Alles door elkaar mengen giet er water bij, net zoveel totdat er een dik smeuïge papje ontstaat.
- Meng het varkensvlees hier doorheen.
- Frituur het varkensvlees, niet te lang ander word deze droog.
- Zet het vlees even weg.
- Bereid de rijst zoals op pak aangegeven.
Saus:
- Meng 30 g kopje suiker, 50 ml azijn, 60 ml water, 1 el ketjap manis en 2 el ketchup.
- Zet dit even weg.
- Giet een scheutje olie in een hete wok.
- Schep hier de uien, paprika, gember, ananasblokjes en de wortels bij.
- Goed omscheppen, ongeveer een minuut op hoog vuur.
- Giet nu de saus erbij
- Meng het over gebleven ananas sap met 2 el maïzena en voeg deze aan de wok toe.
- Schep nu het vlees door de saus en schep nog een minuut goed door.
- Serveer met gesneden lente ui en sesamzaadjes.
Succes!