Sweet and sour pork ( home made Ku lo yuk)

Sweet and sour pork
Ingrediënten voor 4 personen:

500 g varkensvlees
baksoda
olie
bloem
maïzena
peper
zout
sesamolie
30 g suiker 50 ml witte azijn
60 ml water
2 el ketchup
1 groene paprika, zaadlijsten verwijderen en in repen snijden
1 winterwortel, schoonmaken en in dunne plakken snijden, daarna in reepjes
1 ui, in ringen snijden
1 tl gemberwortel, geraspt
klein blikje ananas, in blokjes gesneden, bewaar sap
2 bosuitjes
sesamzaadjes

Bereiding:

  • Meng het varkensvlees peper en zout.
  • Giet hier over een flinke scheut sesamolie.
  • Goed doormengen.
  • 60 g bloem mengen met 2 el maïzena een scheut olie ( zonnebloem) en 1 volle el bak soda.
  • Alles door elkaar mengen giet er water bij, net zoveel totdat er een dik smeuïge papje ontstaat.

  • Meng het varkensvlees hier doorheen.
  • Frituur het varkensvlees, niet te lang ander word deze droog.

IMG_5086

  • Zet het vlees even weg.
  • Bereid de rijst zoals op pak aangegeven.

Saus:

  • Meng 30 g kopje suiker, 50 ml azijn, 60 ml water, 1 el ketjap manis en 2 el ketchup.
  • Zet dit even weg.

  • Giet een scheutje olie in een hete wok.
  • Schep hier de uien, paprika, gember, ananasblokjes en de wortels bij.
  • Goed omscheppen, ongeveer een minuut op hoog vuur.
  • Giet nu de saus erbij
  • Meng het over gebleven ananas sap met 2 el maïzena en voeg deze aan de wok toe.
  • Schep nu het vlees door de saus en schep nog een minuut goed door.
  • Serveer met gesneden lente ui en sesamzaadjes.

Succes!

%d bloggers liken dit: