Trottole gorgonzola met spinazie
Ingrediënten:
voor 4 personen
500 g pasta trottole
1 zak verse spinazie 300 g
250 g kastanje champignons
2 rode uien
2 teentjes knoflook
250 g gerookte magere spekreepjes
1 bekertje crème fraîche 200 ml
150 g gorgonzola
bieslook
peterselie
handje walnoten
evt. maïzena
Bereiding:
- Snipper de uien en pers het knoflook.
- Kook water in een grote pan voor de pasta.
- Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de spekjes krokant.
- Voeg de uien en het knoflook toe.
- Bak 2 minuten door.
- Snij de champignons in 4 stukken en voeg deze toe.
- Zodra de champignons gaar zijn voeg je de spinazie toe. ( waarschijnlijk kan het niet allemaal in 1 keer).
- Inmiddels zal het water wel koken, dus kan je de pasta koken zoals vermeld staat op de verpakking.
- Voeg nu de crème fraîche en de gorgonzola bij de spinazie en laat 5 minuten op een zacht pitje vloeibaar worden.
- Zodra de crème fraîche en de gorgonzola vloeibaar zijn geworden voeg je een handvol gesneden bieslook toe.
- Goed door roeren.
- Verdik evt. de saus met een beetje maïzena.
- Giet de pasta af en schep deze bij de saus.
- Goed omscheppen.
- Serveren met gesneden peterselie en fijngehakte walnoten.
Succes!