Trottole gorgonzola met spinazie

trottolegiflogo

Trottole gorgonzola met spinazie

Ingrediënten:
voor 4 personen

500 g pasta trottole
1 zak verse spinazie 300 g
250 g kastanje champignons
2 rode uien
2 teentjes knoflook
250 g gerookte magere spekreepjes
1 bekertje crème fraîche 200 ml
150 g gorgonzola
bieslook
peterselie
handje walnoten
evt. maïzena

ing.trottole

Bereiding:

  • Snipper de uien en pers het knoflook.
  • Kook water in een grote pan voor de pasta.
  • Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de spekjes krokant.
  • Voeg de uien en het knoflook toe.
  • Bak 2 minuten door.
  • Snij de champignons in 4 stukken en voeg deze toe.
  • Zodra de champignons gaar zijn voeg je de spinazie toe. ( waarschijnlijk kan het niet allemaal in 1 keer).

trottole spinazie

  • Inmiddels zal het water wel koken, dus kan je de pasta koken zoals vermeld staat op de verpakking.
  • Voeg nu de crème fraîche en de gorgonzola bij de spinazie en laat 5 minuten op een zacht pitje vloeibaar worden.

trottole gorgonzola

  • Zodra de crème fraîche en de gorgonzola vloeibaar zijn geworden voeg je een handvol gesneden bieslook toe.
  • Goed door roeren.
  • Verdik evt. de saus met een beetje maïzena.
  • Giet de pasta af en schep deze bij de saus.
  • Goed omscheppen.
  • Serveren met gesneden peterselie en fijngehakte walnoten.

Succes!

trottole

%d bloggers liken dit: