Varkenshaas met champignonroomsaus en brie
Ingrediënten voor 4 personen:
300 g varkenshaas, in dunne plakjes gesneden
bosje peterselie, fijngesneden
300 g verschillende paddenstoelen zoals beukenzwam, cantharellen, shiitake, kastanjechampignon en bundelzwam*
1 el bloem
150 g brie, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, geperst
rode peper, zaadlijst verwijdert en zeer dun gesneden.
room
2 el boter
peper
zout
tagliatelle of andere pasta
*In de supermarkt zijn tegenwoordig een ruimte sortering gemengde paddenstoelen te koop.
Bereiding:
- Verwarm de boter in de pan.
- Fruit hierin de ui, het pepertje en het knoflook.
- Voeg nu de helft van de paddenstoelen toe en bak deze 2 min. mee.
- Voeg nu 1 el bloem toe en bak deze even mee.
- Blendeer het geheel met een staafmixer.
- Voeg nu beetje bij beetje de room toe totdat er een dunne saus ontstaat. (de pan op het gas laten).
- Blokjes brie toevoegen en even mee laten pruttelen totdat dit geheel is opgenomen.
- Giet de saus evt. over in een hapjespan en voeg nu de rest van de champignons (paar overhouden voor garnering) de peterselie en de varkenshaas toe.
- Laat het geheel 10 min. zachtjes doorpruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveren met tagliatelle of andere pasta, beetje peterselie en een paar kleine rauwe champignons.
Succes!