Varkenshaas met champignon-roomsaus en brie

tagliatelle met varkenshaas1gif
Varkenshaas met champignonroomsaus en brie

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g varkenshaas, in dunne plakjes gesneden
bosje peterselie, fijngesneden
300 g verschillende paddenstoelen zoals beukenzwam, cantharellen, shiitake, kastanjechampignon en bundelzwam*
1 el bloem
150 g brie, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, geperst
rode peper, zaadlijst verwijdert en zeer dun gesneden.
room
2 el boter
peper
zout
tagliatelle of andere pasta

*In de supermarkt zijn tegenwoordig een ruimte sortering gemengde paddenstoelen te koop.

IMG_3648

Bereiding:

  • Verwarm de boter in de pan.
  • Fruit hierin de ui, het pepertje en het knoflook.

IMG_3649 IMG_3650

  • Voeg nu de helft van de paddenstoelen toe en bak deze 2 min. mee.
  • Voeg nu 1 el bloem toe en bak deze even mee.
  • Blendeer het geheel met een staafmixer.
  • Voeg nu beetje bij beetje de room toe totdat er een dunne saus ontstaat. (de pan op het gas laten).
  • Blokjes brie toevoegen en even mee laten pruttelen totdat dit geheel is opgenomen.

IMG_3651

  • Giet de saus evt. over in een hapjespan en voeg nu de rest van de champignons (paar overhouden voor garnering) de peterselie en de varkenshaas toe.

IMG_3652

  • Laat het geheel 10 min. zachtjes doorpruttelen.

IMG_3653

  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveren met tagliatelle of andere pasta, beetje peterselie en een paar kleine rauwe champignons.

Succes!

tagliatelle met varkenshaas1gif

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: