Varkenshaas met champignon-roomsaus en brie

tagliatelle met varkenshaas1gif
Varkenshaas met champignonroomsaus en brie

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g varkenshaas, in dunne plakjes gesneden
bosje peterselie, fijngesneden
300 g verschillende paddenstoelen zoals beukenzwam, cantharellen, shiitake, kastanjechampignon en bundelzwam*
1 el bloem
150 g brie, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, geperst
rode peper, zaadlijst verwijdert en zeer dun gesneden.
room
2 el boter
peper
zout
tagliatelle of andere pasta

*In de supermarkt zijn tegenwoordig een ruimte sortering gemengde paddenstoelen te koop.

IMG_3648

Bereiding:

  • Verwarm de boter in de pan.
  • Fruit hierin de ui, het pepertje en het knoflook.

IMG_3649 IMG_3650

  • Voeg nu de helft van de paddenstoelen toe en bak deze 2 min. mee.
  • Voeg nu 1 el bloem toe en bak deze even mee.
  • Blendeer het geheel met een staafmixer.
  • Voeg nu beetje bij beetje de room toe totdat er een dunne saus ontstaat. (de pan op het gas laten).
  • Blokjes brie toevoegen en even mee laten pruttelen totdat dit geheel is opgenomen.

IMG_3651

  • Giet de saus evt. over in een hapjespan en voeg nu de rest van de champignons (paar overhouden voor garnering) de peterselie en de varkenshaas toe.

IMG_3652

  • Laat het geheel 10 min. zachtjes doorpruttelen.

IMG_3653

  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveren met tagliatelle of andere pasta, beetje peterselie en een paar kleine rauwe champignons.

Succes!

tagliatelle met varkenshaas1gif

 

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: