Witlofschotel met kerrie

witlof gifWitlofschotel met kerrie
voor 4 personen.

Ingrediënten:

1 k rode krieltjes
8 stronken witlof
2 tl kerrie poeder
100 g Parmezaanse kaas
panko of paneermeel
roomboter
300 g ham blokjes
4 eieren
2 teentjes knoflook ( geperst)
125 ml crème fraîche
1 rode ui ( gesnipperd)
peper
zout
1 liter groentebouillon
scheutje citroensap

witlof ingredienten

Bereiding:

  • Kook het witlof met een scheutje citroensap in de bouillon gaar.
  • Laat het witlof 3 uur uitlekken. (meestal kook ik zelfs het witlof de dag ervoor)
  • Kook de rode krieltjes gaar.
  • Laat ze afkoelen en snij ze door het midden.
  • Kook de eieren hard.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak 1 minuut de hamblokjes.
  • Voeg na 1 minuut de kerriepoeder het gesnipperde uitje en geperste knoflook toe.
  • Bak het geheel nog 1 minuut op een laag vuur.

witlof3

  • Voeg vervolgens de crème fraîche en 75 g Parmezaanse kaas toe.
  • Laat 1 minuut op zacht vuurtje doorpruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de gekookte krieltjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij het witlof door het midden en haal de harde kern eruit.
  • Leg deze op de krieltjes.
  • Snij de eieren in partjes en leg deze op het witlof.
  • Schep vervolgens de hamblokje/crème fraîche over het geheel.

witlof2

  • Strooi de overgebleven kaas over de schotel en dek af met paneermeel/panko.
  • Leg een paar blokjes roomboter op de panko.
  • Zet de schotel 20 minuten in een voor verwarmde oven op 200° 

Succes!

witlof1

 

%d bloggers liken dit: