Witlofschotel met kerrie
voor 4 personen.
Ingrediënten:
1 k rode krieltjes
8 stronken witlof
2 tl kerrie poeder
100 g Parmezaanse kaas
panko of paneermeel
roomboter
300 g ham blokjes
4 eieren
2 teentjes knoflook ( geperst)
125 ml crème fraîche
1 rode ui ( gesnipperd)
peper
zout
1 liter groentebouillon
scheutje citroensap
Bereiding:
- Kook het witlof met een scheutje citroensap in de bouillon gaar.
- Laat het witlof 3 uur uitlekken. (meestal kook ik zelfs het witlof de dag ervoor)
- Kook de rode krieltjes gaar.
- Laat ze afkoelen en snij ze door het midden.
- Kook de eieren hard.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak 1 minuut de hamblokjes.
- Voeg na 1 minuut de kerriepoeder het gesnipperde uitje en geperste knoflook toe.
- Bak het geheel nog 1 minuut op een laag vuur.
- Voeg vervolgens de crème fraîche en 75 g Parmezaanse kaas toe.
- Laat 1 minuut op zacht vuurtje doorpruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in en leg hierin de gekookte krieltjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij het witlof door het midden en haal de harde kern eruit.
- Leg deze op de krieltjes.
- Snij de eieren in partjes en leg deze op het witlof.
- Schep vervolgens de hamblokje/crème fraîche over het geheel.
- Strooi de overgebleven kaas over de schotel en dek af met paneermeel/panko.
- Leg een paar blokjes roomboter op de panko.
- Zet de schotel 20 minuten in een voor verwarmde oven op 200°
Succes!