Zoet stoofvlees met pit en peertjes voor 6 personen
Ingrediënten:
1000 g riblappen, in dobbelsteentjes gesneden
scheutje olie
1 schep bloem
1 flesje donker bier ( bv Trippel)
1 el mosterd
4 a 5 el appelstroop
4 el bruine basterdsuiker
6 teentjes knoflook, geperst
5 stoof peertjes (bv. Giezer Wildeman) , klokhuis verwijderen en 1n 4 stukken gesneden
1 kaneelstokje
2 anijssterren
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 volle tl komijnzaad
1 zak hutspot groenten 300 gr
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes
1/2 liter water
2 blokjes runderbouillon
Bereiding:
- Haal het vlees door de bloem.
- Giet een scheutje olie in een pan en schroei hierin het vlees dicht.
- Voeg nu de hutspot groenten, de rode pepers, komijnzaadjes en het knoflook toe.
- Schep het geheel op hoog vuur 2 minuten om.
- Blus af met het flesje bier.
- Breng het geheel weer aan de kook en voeg het kaneelstokje, laurierblaadjes, mosterd, anijssterren, basterdsuiker, bouillonblokjes, water en de appelstroop toe.
- Zet nu het vuur laag en laat het geheel zeker 3 uur lekker door pruttelen.
- Een half uur voor opdienen laat je de peertjes mee pruttelen.
- Zodra de peertjes lekker zacht zijn en het vlees valt uit elkaar is deze stoof klaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder de anijssterren, kaneelstokje en laurierblaadjes.
Lekker met aardappels…… maar ozo lekker met gebakken aardappeltjes of patat.
Succes!