Zoet stoofvlees met pit en peertjes

sudder2
Zoet stoofvlees met pit en peertjes voor 6 personen

Ingrediënten:

1000 g riblappen, in dobbelsteentjes gesneden
scheutje olie
1 schep bloem
1 flesje donker bier ( bv Trippel)
1 el mosterd
4 a 5 el appelstroop
4 el bruine basterdsuiker
6 teentjes knoflook, geperst
5 stoof peertjes (bv. Giezer Wildeman) , klokhuis verwijderen en 1n 4 stukken gesneden
1 kaneelstokje
2 anijssterren
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 volle tl komijnzaad
1 zak hutspot groenten 300 gr
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes
1/2 liter water
2 blokjes runderbouillon

Bereiding:

  • Haal het vlees door de bloem.
  • Giet een scheutje olie in een pan en schroei hierin het vlees dicht.

1

  • Voeg nu de hutspot groenten, de rode pepers, komijnzaadjes en het knoflook toe.
  • Schep het geheel op hoog vuur 2 minuten om.
  • Blus af met het flesje bier.
  • Breng het geheel weer aan de kook en voeg het kaneelstokje, laurierblaadjes, mosterd, anijssterren, basterdsuiker, bouillonblokjes, water en de appelstroop toe.
  • Zet nu het vuur laag en laat het geheel zeker 3 uur lekker door pruttelen.

3

  • Een half uur voor opdienen laat je de peertjes mee pruttelen.

2

  • Zodra de peertjes lekker zacht zijn en het vlees valt uit elkaar is deze stoof klaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de anijssterren, kaneelstokje en laurierblaadjes.

Lekker met aardappels…… maar ozo lekker met gebakken aardappeltjes of patat.

Succes!

sudder2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: