Zoet stoofvlees met pit en peertjes

sudder2
Zoet stoofvlees met pit en peertjes voor 6 personen

Ingrediënten:

1000 g riblappen, in dobbelsteentjes gesneden
scheutje olie
1 schep bloem
1 flesje donker bier ( bv Trippel)
1 el mosterd
4 a 5 el appelstroop
4 el bruine basterdsuiker
6 teentjes knoflook, geperst
5 stoof peertjes (bv. Giezer Wildeman) , klokhuis verwijderen en 1n 4 stukken gesneden
1 kaneelstokje
2 anijssterren
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 volle tl komijnzaad
1 zak hutspot groenten 300 gr
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes
1/2 liter water
2 blokjes runderbouillon

Bereiding:

  • Haal het vlees door de bloem.
  • Giet een scheutje olie in een pan en schroei hierin het vlees dicht.

1

  • Voeg nu de hutspot groenten, de rode pepers, komijnzaadjes en het knoflook toe.
  • Schep het geheel op hoog vuur 2 minuten om.
  • Blus af met het flesje bier.
  • Breng het geheel weer aan de kook en voeg het kaneelstokje, laurierblaadjes, mosterd, anijssterren, basterdsuiker, bouillonblokjes, water en de appelstroop toe.
  • Zet nu het vuur laag en laat het geheel zeker 3 uur lekker door pruttelen.

3

  • Een half uur voor opdienen laat je de peertjes mee pruttelen.

2

  • Zodra de peertjes lekker zacht zijn en het vlees valt uit elkaar is deze stoof klaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de anijssterren, kaneelstokje en laurierblaadjes.

Lekker met aardappels…… maar ozo lekker met gebakken aardappeltjes of patat.

Succes!

sudder2

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?