Zomers-stampotje

zomerpotje gif
Ingrediënten voor 4 personen:

1 k kruimige aardappels, geschild
1 grote winterpeen, geschraapt en in blokjes gesneden
2 tomaten
3 lente-uitjes
1 el kurkuma
2 groentebouillonblokjes
2 rode uien, in stukken
1 rode ui
75 g veldsla
2 el Parmezaanse kaas
4 casselerribs 120 g stuk / of vlees naar keuze
flinke scheut room
peper
zout

Bereiding:

  • Kook de aardappels, samen met winterpeen, 2 rode uien, bouillonblokjes en de kurkuma gaar.

image

  • Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes en het sap.
  • Snij de tomaten in dunne reepjes.

image

  • Snij de bosui in ringetjes.
  • Snij de rode ui in ringen en bak deze even krokant. Zet weg.

image

  • Bereid het vlees zoals u normaal zou doen.
  • De aardappels zullen inmiddels gaar zijn.
  • Giet de aardappels af.
  • Stamp de aardappels, niet te glad.
  • Schep een flinke scheut room door de stamppot.
  • Schep nu de lente-uitjes, de Parmezaanse kaas en de sla door de stamppot.

image

  • Maak op smaak met peper en zout

Serveren:

  • Schep een flinke lepel stamppot op een bord.
  • Leg hierop het vlees.
  • Verdeel de gebakken uien over het vlees.

Succes!

image

%d bloggers liken dit: