Zomerse witlofsalade met spekjes
4 personen
Ingrediënten:
5 stronken witlof
2 zoete appels
2 el slasaus
3 el yoghurt
150 g spekreepjes
sap van 1 limoen
1 el olijfolie
2 el worcestersaus
2 el witte balsamico azijn
5 eieren
½ el suiker
1 tl mosterd
2 grote zoetzure augurken
15 walnoten
verse bieslook
peper
zout
Bereiding:
- Kook de eieren hard en laat afkoelen.
- Bak de spekjes totdat ze knapperig zijn en laat afkoelen.
- Snijd de eieren door het midden en haal het eigeel eruit.
- Prak het eigeel met een vork fijn.
- Voeg hierbij de slasaus, yoghurt, olijfolie, worcestersaus, balsamico, mosterd en de suiker.
- Pureer met een staafmixer.
- Maak op smaak met peper en zout ( niet te veel zout want de spekjes zijn ook zout).
- Was het witlof en snijd deze in dunne ringen.
- Zelf haal ik altijd de harde uiteinden eruit.
- Snijd het overgebleven eiwit, de augurken, de appel (klokhuis verwijderen maar niet schillen) in kleine stukjes.
- Voeg dit alles bij het witlof.
- Nu kan het papje en de spekjes door het witlof.
- Goed omscheppen.
- Serveren met walnoten en gesneden bieslook.
Deze witlofsalade is heerlijk als maaltijdsalade maar op een geroosterd broodje is hij ook heerlijk als bijv. lunch.
Succes!