Zomerse witlof salade met spekjes

witlofsaladegif

Zomerse witlofsalade met spekjes
4 personen

Ingrediënten:

5 stronken witlof
2 zoete appels
2 el slasaus
3 el yoghurt
150 g spekreepjes
sap van 1 limoen
1 el olijfolie
2 el worcestersaus
2 el witte balsamico azijn
5 eieren
½ el suiker
1 tl mosterd
2 grote zoetzure augurken
15 walnoten
verse bieslook
peper
zout

Bereiding:

  • Kook de eieren hard en laat afkoelen.
  • Bak de spekjes totdat ze knapperig zijn en laat afkoelen.
  • Snijd de eieren door het midden en haal het eigeel eruit.
  • Prak het eigeel met een vork fijn.

witlofgesplitst

  • Voeg hierbij de slasaus, yoghurt, olijfolie, worcestersaus, balsamico, mosterd en de suiker.
  • Pureer met een staafmixer.

witlof roer

  • Maak op smaak met peper en zout ( niet te veel zout want de spekjes zijn ook zout).
  • Was het witlof en snijd deze in dunne ringen.
  • Zelf haal ik altijd de harde uiteinden eruit.
  • Snijd het overgebleven eiwit, de augurken, de appel (klokhuis verwijderen maar niet schillen) in kleine stukjes.
  • Voeg dit alles bij het witlof.
  • Nu kan het papje en de spekjes door het witlof.
  • Goed omscheppen.
  • Serveren met walnoten en gesneden bieslook.

Deze witlofsalade is heerlijk als maaltijdsalade maar op een geroosterd broodje is hij ook heerlijk als bijv. lunch.

Succes!

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?