Zomerse witlof salade met spekjes

witlofsaladegif

Zomerse witlofsalade met spekjes
4 personen

Ingrediënten:

5 stronken witlof
2 zoete appels
2 el slasaus
3 el yoghurt
150 g spekreepjes
sap van 1 limoen
1 el olijfolie
2 el worcestersaus
2 el witte balsamico azijn
5 eieren
½ el suiker
1 tl mosterd
2 grote zoetzure augurken
15 walnoten
verse bieslook
peper
zout

Bereiding:

  • Kook de eieren hard en laat afkoelen.
  • Bak de spekjes totdat ze knapperig zijn en laat afkoelen.
  • Snijd de eieren door het midden en haal het eigeel eruit.
  • Prak het eigeel met een vork fijn.

witlofgesplitst

  • Voeg hierbij de slasaus, yoghurt, olijfolie, worcestersaus, balsamico, mosterd en de suiker.
  • Pureer met een staafmixer.

witlof roer

  • Maak op smaak met peper en zout ( niet te veel zout want de spekjes zijn ook zout).
  • Was het witlof en snijd deze in dunne ringen.
  • Zelf haal ik altijd de harde uiteinden eruit.
  • Snijd het overgebleven eiwit, de augurken, de appel (klokhuis verwijderen maar niet schillen) in kleine stukjes.
  • Voeg dit alles bij het witlof.
  • Nu kan het papje en de spekjes door het witlof.
  • Goed omscheppen.
  • Serveren met walnoten en gesneden bieslook.

Deze witlofsalade is heerlijk als maaltijdsalade maar op een geroosterd broodje is hij ook heerlijk als bijv. lunch.

Succes!

%d bloggers liken dit: