
Zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes
Ingrediënten:
5/6 personen
1 k aardappels
500 g naturel zuurkool
400 g casselerrib 4 plakken
1 ui
1 bouillonblokje ( groente)
panko of paneermeel
roomboter
geraspte oude kaas
peper
zout
kruidnagelpoeder
1 el mosterd
Ingrediënten voor de stoofpeertjes:
1 k stoofpeertjes (Doyenne du Comice)
500 ml gluwein ( Lidl/Aldi)
1 sinaasappel
30 g suiker
1 vanillestokje
6 kruidnagels
Ik ben met dit gerecht een dag van tevoren begonnen.
- Schil de aardappels en kook deze met het bouillonblokje beetgaar.
- Laat de aardappels uitlekken, en zodra ze koud zijn zet je ze afgedekt in de koelkast.
Stoofpeertjes:
- Schil de peertjes en verwijder klokhuis.
- Breng de peertjes aan de kook met ½ liter gluwein, schil van 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, de kruidnagels en de suiker.
- Snijd een vanillestokje door het midden, raspt de zaadjes eruit en voeg deze toe.
- Op laag pitje de stoofpeertjes laten pruttelen.
- De peertjes zijn gaar als je er met een vork goed door heen kan prikken.
- Giet het geheel af en laat afkoelen.
- Als het afgekoeld is zet je de peertjes afgedekt in de koelkast.
Nou dan is het appeltje eitje de volgende dag, de aardappels en de peertjes zijn al klaar.
- Snij de casselerrib in dunne reepjes.
- Snipper 1 ui.
- Bak de casselerrib en het gesnipperde op hoog vuur.
- Voeg 1 tl kruidnagelpoeder toe en 1 el mosterd.
- Bak lekker krokant.
- Verwarm de oven voor op 200º C
- Kook de zuurkool in haar eigen vocht op een laag vuurtje ong. 20 min.
- Laat na 20 minuten de zuurkool uitlekken.
- Vet een ovenschaal in.
- 1e laag casselerrib
- 2e laag zuurkool
- 3e laag peertjes
- 4e laag plakjes aardappel
- Snufje peper en zout
- 5e laag geraspte kaas
- 6e laag panko of paneermeel
- Snufje peper en zout
- 7e laag blokjes roomboter
- Zet de schaal 30 minuten in de oven
Succes!