Zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes

zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes
Zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes

Zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes
Ingrediënten:
5/6  personen

1 k aardappels
500 g naturel zuurkool
400 g casselerrib 4 plakken
1 ui
1 bouillonblokje ( groente)
panko of paneermeel
roomboter
geraspte oude kaas
peper
zout
kruidnagelpoeder
1 el mosterd

ing. cas

Ingrediënten voor de stoofpeertjes:

1 k stoofpeertjes (Doyenne du Comice)
500 ml gluwein ( Lidl/Aldi)
1 sinaasappel
30 g suiker
1 vanillestokje
6 kruidnagels

ingr stoofpeertjes

Ik ben met dit gerecht een dag van tevoren begonnen.

  • Schil de aardappels en kook deze met het bouillonblokje beetgaar.
  • Laat de aardappels uitlekken, en zodra ze koud zijn zet je ze afgedekt in de koelkast.

Stoofpeertjes:

  • Schil de peertjes en verwijder klokhuis.
  • Breng de peertjes aan de kook met ½ liter gluwein, schil van 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, de kruidnagels en de suiker.
  • Snijd een vanillestokje door het midden, raspt de zaadjes eruit en voeg deze toe.
  • Op laag pitje de stoofpeertjes laten pruttelen.

.

  • De peertjes zijn gaar als je er met een vork goed door heen kan prikken.
  • Giet het geheel af en laat afkoelen.
  • Als het afgekoeld is zet je de peertjes afgedekt in de koelkast.

Nou dan is het appeltje eitje de volgende dag, de aardappels en de peertjes zijn al klaar.

peeraard

    • Snij de casselerrib in dunne reepjes.

cassnit

    • Snipper 1 ui.
    • Bak de casselerrib en het gesnipperde op hoog vuur.

caspan

    • Voeg 1 tl kruidnagelpoeder toe en 1 el mosterd.
    • Bak lekker krokant.
    • Verwarm de oven voor op 200º C
    • Kook de zuurkool in haar eigen vocht op een laag vuurtje ong. 20 min.
    • Laat na 20 minuten de zuurkool uitlekken.
    • Vet een ovenschaal in.
    • 1e laag casselerrib

casler

    • 2e laag zuurkool

zuurkool

    • 3e laag peertjes

peertjes

    • 4e laag plakjes aardappel
    • Snufje peper en zout
    • 5e laag geraspte kaas

kaas

    • 6e laag panko of paneermeel
    • Snufje peper en zout
    • 7e laag blokjes roomboter

boter

    • Zet de schaal 30 minuten in de oven

in oven

Succes!

zuurkool met stoofpeertjes

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?