Zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes

zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes

Zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes

Zuurkoolschotel met casselerrib en stoofpeertjes
Ingrediënten:
5/6  personen

1 k aardappels
500 g naturel zuurkool
400 g casselerrib 4 plakken
1 ui
1 bouillonblokje ( groente)
panko of paneermeel
roomboter
geraspte oude kaas
peper
zout
kruidnagelpoeder
1 el mosterd

ing. cas

Ingrediënten voor de stoofpeertjes:

1 k stoofpeertjes (Doyenne du Comice)
500 ml gluwein ( Lidl/Aldi)
1 sinaasappel
30 g suiker
1 vanillestokje
6 kruidnagels

ingr stoofpeertjes

Ik ben met dit gerecht een dag van tevoren begonnen.

  • Schil de aardappels en kook deze met het bouillonblokje beetgaar.
  • Laat de aardappels uitlekken, en zodra ze koud zijn zet je ze afgedekt in de koelkast.

Stoofpeertjes:

  • Schil de peertjes en verwijder klokhuis.
  • Breng de peertjes aan de kook met ½ liter gluwein, schil van 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, de kruidnagels en de suiker.
  • Snijd een vanillestokje door het midden, raspt de zaadjes eruit en voeg deze toe.
  • Op laag pitje de stoofpeertjes laten pruttelen.

.

  • De peertjes zijn gaar als je er met een vork goed door heen kan prikken.
  • Giet het geheel af en laat afkoelen.
  • Als het afgekoeld is zet je de peertjes afgedekt in de koelkast.

Nou dan is het appeltje eitje de volgende dag, de aardappels en de peertjes zijn al klaar.

peeraard

    • Snij de casselerrib in dunne reepjes.

cassnit

    • Snipper 1 ui.
    • Bak de casselerrib en het gesnipperde op hoog vuur.

caspan

    • Voeg 1 tl kruidnagelpoeder toe en 1 el mosterd.
    • Bak lekker krokant.
    • Verwarm de oven voor op 200º C
    • Kook de zuurkool in haar eigen vocht op een laag vuurtje ong. 20 min.
    • Laat na 20 minuten de zuurkool uitlekken.
    • Vet een ovenschaal in.
    • 1e laag casselerrib

casler

    • 2e laag zuurkool

zuurkool

    • 3e laag peertjes

peertjes

    • 4e laag plakjes aardappel
    • Snufje peper en zout
    • 5e laag geraspte kaas

kaas

    • 6e laag panko of paneermeel
    • Snufje peper en zout
    • 7e laag blokjes roomboter

boter

    • Zet de schaal 30 minuten in de oven

in oven

Succes!

zuurkool met stoofpeertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: