Zuurkoolschotel met gehakt en verse groenten

image 

Ingrediënten:

1 k aardappels
500 g zuurkool naturel
200 g ontbijtspek
mix voor zuurkool (Verstegen)
1 ui
3 lente-uitjes
400 g runder gehakt
1 rode peper
1 rode paprika
200 g champignons
bosje peterselie
ketjap manis
worcestershire saus
mosterd
geraspte kaas
roomboter
panko of paneermeel

image

Bereiding:

  • Ontbijtspek krokant bakken en uit laten lekken op een stuk keukenpapier.

image

  • Alle groenten snijden.

image

  • Scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de uien en de knoflook 3 min.
  • Nu kunnen de rest van de groenten in de pan, bak mee totdat ze zacht zijn.

image

  • Schep de groenten uit de pan.
  • Rul in dezelfde pan het gehakt.

image

  • Nu kunnen de groenten weer bij het gehakt
  • Breng op smaak met 3 el ketjap manis, 1 el mosterd, 2 el worcestershire saus, peper en zout.

image

  • Schil 1 kilo aardappels en kook deze gaar.
  • Breng de zuurkool met een laagje water aan de kook en laat op zacht pitje 25 minuten doorkoken.
  • Laat de aardappels uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180C
  • Stamp de aardappels fijn met een flinke scheut room of melk, de kruiden, gehakte peterselie en een klontje roomboter.

image

  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Nu gaan we in een ingevette ovenschaal de lagen opbouwen.
  • Laag 1: het geruld gehakt
  • Laag 2: zuurkool
  • Laag 3: spek
  • Laag 4: aardappelpuree
  • Laag 5: geraspte kaas
  • Laag 6: panko of paneermeel en een paar klontjes boter.
  • Zet 20 minuten in de oven.

image

Succes!

 

%d bloggers liken dit: