Ingrediënten:
voor 6 personen
6 kipfilets
2 uien, in dikke partjes gesneden
3/4 appels bv. Elstar, in dikke partjes gesneden
3 dl appelcider
1 ½ dl kippenbouillon
1 volle el appelstroop
½ tl chilipoeder
zout
peper
Bereiding:
- Bak de filets aan alle kanten goudbruin.
- Haal de filets uit de pan.
- Roerbak de uien 2 minuten
- Voeg de appel, chilipoeder en de stroop toe en bak deze 5 minuten mee.
- Schenk de cider erbij en laat deze iets inkoken.
- Voeg de bouillon bij, breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag
- Leg de kip in de saus en laat de kip zachtjes met de deksel op de pan gaar worden.
- Neem de deksel van de pan en kook de saus iets in.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Lekker met aardappels of puree
Succes!