Ingrediënten voor 4 personen
4 kippendijen
2 uien
4 teentjes knoflook
2 limoenen
2 takjes tijm
1 el poedersuiker
500 ml kippenbouillon
2 el gedroogde cranberrys
10 gedroogde abrikozen
3 el honing
1 el korianderzaad
1 el komijnpoeder
plukje saffraan
olijfolie
peper en zout
Bereiding:
-
- Pel en snipper de uien en pers het knoflook.
- Pers één limoen uit en snij de tweede in schijfjes.
- Meng 4 eetlepels olijfolie met het korianderzaad, komijnzaad, snufje zout, beetje peper en het plukje saffraan.
- Wrijf de kippenbouten hiermee in en zet minstens uur in de koelkast.
-
- Bestrooi de schijfjes citroen met poedersuiker en een klein beetje zout. Zet even opzij.
- Verhit wat olijfolie in een diepe braadpan en kleur de stukken kip rondom goudgeel.
-
- Voeg de ui en de knoflook toe.
- Leg de schijfjes citroen op de kip.
- Meng de honing met het citroensap.
- Schenk het citroensap met de honing en de bouillon bij in de pan.
- Voeg de tijm toe.
- Voeg de cranberry’s toe en in plakjes gesneden abrikozen
- Laat afgedekt op zacht vuur ongeveer 60 minuten stoven.
-
- Ik heb mijn kippendijen in een vuurvaste schaal met deksel, 90 minuten op 180 graden in de oven laten stoven.
Succes!