Kerrie rijst met geplukte kip
Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram rijst
2 lente ui, in ringetjes
2 uien, gesnipperd
200 g champignons in plakjes
125 g taugé
4 eieren
300 g kipfilet
1 el kerriepoeder
½ el geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook, geperst
kippenbouillon
olie
1 tl sambal
pepertje, verwijder zaadlijst en snij in flinterdunne stukjes
zout
scheut ketjap manis
Bereiding:
- Breng de kipfilet met 1 1/2 liter kippenbouillon aan de kook.
- Deksel op de pan en gaar de kip.
- Zodra de kip gaar is giet je deze af maar bewaar het vocht.
- In dit vocht kook je de rijst.
- Zodra de rijst klaar is giet je deze af en dek de rijst af met deksel. ( gas uit).
- Pluk je kip en zet weg.
- Rul 4 eieren en zet weg/
- Giet olie in een wok en fruit hierin de gesnipperde uien en het knoflook.
- Draai het gas iets lager en voeg het pepertje, gember en kerriepoeder toe.
- Goed omscheppen en bak nu de champignons toe met een scheutje ketjap.
- Zodra de champignons gaar zijn zet je het gas weer hoog en schep je de kip erdoor met de taugé en de gerrulde eieren en ringetjes lente ui.
- Goed door scheppen en vervolgens schep je de rijst door het geheel.
- Maak op smaak met peper/zout en evt. sambal.
- Serveer met een gebakken eitje en ringetjes lente ui.
Variatie tip: besprenkel met geraspte kokos.
Succes!