Kerrie rijst met geplukte kip


Kerrie rijst met geplukte kip

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram rijst
2 lente ui, in ringetjes
2 uien, gesnipperd
200 g champignons in plakjes
125 g taugé
4 eieren
300 g kipfilet
1 el kerriepoeder
½ el geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook, geperst
kippenbouillon
olie
1 tl sambal
pepertje, verwijder zaadlijst en snij in flinterdunne stukjes
zout
scheut ketjap manis

Bereiding:

  • Breng de kipfilet met 1 1/2 liter kippenbouillon aan de kook.
  • Deksel op de pan en gaar de kip.
  • Zodra de kip gaar is giet je deze af maar bewaar het vocht.
  • In dit vocht kook je de rijst.
  • Zodra de rijst klaar is giet je deze af en dek de rijst af met deksel. ( gas uit).
  • Pluk je kip en zet weg.

  • Rul 4 eieren en zet weg/
  • Giet olie in een wok en fruit hierin de gesnipperde uien en het knoflook.
  • Draai het gas iets lager en voeg het pepertje, gember en kerriepoeder toe.
  • Goed omscheppen en bak nu de champignons toe met een scheutje ketjap.
  • Zodra de champignons gaar zijn zet je het gas weer hoog en schep je de kip erdoor met de taugé en de gerrulde eieren en ringetjes lente ui.
  • Goed door scheppen en vervolgens schep je de rijst door het geheel.
  • Maak op smaak met peper/zout en evt. sambal.
  • Serveer met een gebakken eitje en ringetjes lente ui.

Variatie tip: besprenkel met geraspte kokos.

Succes!

%d bloggers liken dit: