Dumplings met garnalen en pittige sojasaus


Ingrediënten voor 50 dumplings
250 g voorgekookte garnalen
pakje wonton velletjes ( bij de toko) Wonton pastry 200 g ( bv van Happy Boy)


1 el sesamolie
klein bosje koriander
verse gember (ongeveer 1 cm)
1 teentje knoflook
1 el honing
1 el sojasaus
peper
zout
halve rode peper, zaadlijsten verwijderd

sojasaus:

30 ml soja saus
30 ml witte rijstwijn
1 el sesamolie
½ tot 1 rode chilipeper
1 bosuitjes, in dunne plakjes
1 el honing

Bereiding:

    • Haal de wonton velletjes uit de diepvries.
    • Blend het gehakt, de koriander, het knoflook , de halve peper, honing, sojasaus.gember en de sesamolie tot een pasta.
    • Schep de pasta over in een schaal.
    • Blend nu de garnalen grof.
    • Schep de garnalen door de pasta en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de wonton vellen op tafel en schep er steeds een klein beetje van het garnalenmengsel in. Maak met je vinger de zijkanten van de wonton vellen een beetje nat en vouw ze vervolgens schuin dicht.
  • Goed aandrukken zodat de vellen goed op elkaar plakken, en dan naar binnen vouwen.
  • 10 minuten laten drogen.

  • Saus:
  • meng in een kommetje de sojasaus, rijstazijn, olie ,gesnipperde pepers en gesneden bosuitjes

  • Strijk een klein beetje olie over de onderkant van de dumplings zodat ze niet aan het stoommandje plakken. Stoom de dumplings ongeveer 15 tot 20 minuten
  • COMBI STOOMOVEN 15 min/ full steam.
  • . Serveer met de pittige saus

Succes!

%d bloggers liken dit: