Poké bowl met vis


Ingrediënten voor 4 personen:

olijfolie
2 el soja
1/2 el vissaus
knoflook, geperst
1 el gember siroop
peper en zout
2 tilapia filets 150 g
wilde zalm 150 g
1/2 ui, fijngesneden
snufje cayennepeper
100 g gerookte zalm
125 g zeewier salade ( AH)
sesamzaadjes
1 avocado
400 g ongekookte Pandan rijst ( 100 g p.p)
125 g tonijn diepvries ( is per 125 g verpakt vriesvak)
soja saus
evt. klein potje rode kidneybonen.
potje wasabi mayonaise van bv. Saitaku of maak het zelf.

Wasabi mayonaise
1 el mayonaise
1 el slagroom
1 tl wasabi pasta (of verse)
Het sap van een halve limoen

Marinade wilde zalm 150 g

3 el olijfolie
2 el soja
1/2 el vissaus
1 teen knoflook, geperst
1 el gember siroop
peper en zout

  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Diepvries: haal de avond van tevoren de zalm uit de diepvries en leg de zalm in de marinade.
  • Zet ze zalm weer in de koelkast.

Marinade tilapia filet 150 g

2 tilapia filets
2 eetlepels olijfolie
1/2 ui, fijngesneden
snufje cayennepeper

  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Diepvries: haal de avond van tevoren de tilapia uit de diepvries en leg de tilapia in de marinade.
  • Zet ze tilapia weer in de koelkast.

Marinade gamba’s 20 stuks

olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
takje peterselie, dun geknipt

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Diepvries: haal de avond van tevoren de gamba’s uit de diepvries en leg de gamba’s in de marinade.
  • Zet ze gamba’s weer in de koelkast.
  • Haal de tonijn uit de diepvries
  • Bereid de Pandan rijst zoals is aangegeven. ( vergeet niet uit te stomen 15 met deksel op de pan en gas uit.
  • Laat de rijst afkoelen ( lauw).
  • Snij de zalm en de tilapia vis in grote stukken.
  • Leg de zalm en de tilapia in een stoommandje en stoom deze in 8 min. gaar. ( 8 min.Stoomoven).

  • Bak de garnalen gaar zonder olie.

  • Verwijder de pit en het vel van de avocado en snij deze in dunne plakken.
  • Snij de tonijn in flinterdunne plakjes.

  • Verdeel de rijst over 4 kommen.
  • Verdeel de ingrediënten over de kommen met een paar koude boontjes.
  • Giet hierover een scheutje wasabi mayonaise.
  • Sprenkel sesamzaadjes over de bowl en maak af met een flinke pluk zeewier.
  • Serveer de bowl lauw met sojasaus.

Wij thuis zijn dol op Poké bowls bowls. En omdat we ze regelmatig eten koop ik meestal verse vis. Deze marineer ik dan, snij in stukken en leg deze in de diepvries.
Als we spontaan zin hebben in dit heerlijke kommetje dan hoef ik alleen nog maar een paar stukjes vis en gamba’s uit de diepvries te pakken en de rijst te koken.
En met een gestoomd worteltje en komkommer in huis kom ik al een heel eind.

%d bloggers liken dit: