Tagliatelle van asperges – met garnalen, zalm en pistache pesto.

asperge tagliatelle1

Ingrediënten voor 2 personen:

500 g witte asperges (dikke)
20 grote garnalen
120 g zalm
25 g pistache nootjes
20 g Parmezaanse kaas
2 el ricotta
olijfolie of pistache – olie
75 g Serrano ham ( beleg)
15 takjes basilicum

IMG_4836

Maak eerst de Pistache-pesto:

  • Hak de pistachenootjes fijn in een blender.
  • Voeg hierbij de basilicum en blend deze mee.
  • Voeg nu 2 el ricotta en de Parmezaanse kaas toe.
  • Giet druppelsgewijs olie en roer goed door.
  • De Pesto moet niet te dik zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de pesto weg.

Asperge-tagliatelle met zalm:

  • Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
  • Snij het kopje eraf (bewaar deze).
  • Schaaf met een kaasschaaf ( die niet te dun snijdt, ong. 2 mm) plakken van de asperges.
  • Snij de zalmmoot in dobbelsteentjes.
  • Leg de asperge tagliatelle, aspergekopjes en de dobbelsteentjes zalm in een stoommand of -pan en stoom in 8 min. gaar.
  • Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.
  • Bak ondertussen de garnalen gaar.
  • Leg de Serrano ham op een stuk bakpapier onder de Grill zodat de lekker knapperig wordt.

Opdienen:

  • Laat de asperge – tagliatelle goed uitlekken.
  • Meng de pesto door de Asperge-tagliatelle
  • Voeg de garnalen toe en een paar gegrilde ham stukjes.
  • Hak nog een paar pistachenootjes grof en strooi deze over het gerecht.

Succes!
Variatietip: vervang de Pistachenootjes door walnoten

asperge tagliatelle1

3 gedachten over “Tagliatelle van asperges – met garnalen, zalm en pistache pesto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: