Ingrediënten voor 2 personen:
500 g witte asperges (dikke)
20 grote garnalen
120 g zalm
25 g pistache nootjes
20 g Parmezaanse kaas
2 el ricotta
olijfolie of pistache – olie
75 g Serrano ham ( beleg)
15 takjes basilicum
Maak eerst de Pistache-pesto:
- Hak de pistachenootjes fijn in een blender.
- Voeg hierbij de basilicum en blend deze mee.
- Voeg nu 2 el ricotta en de Parmezaanse kaas toe.
- Giet druppelsgewijs olie en roer goed door.
- De Pesto moet niet te dik zijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de pesto weg.
Asperge-tagliatelle met zalm:
- Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
- Snij het kopje eraf (bewaar deze).
- Schaaf met een kaasschaaf ( die niet te dun snijdt, ong. 2 mm) plakken van de asperges.
- Snij de zalmmoot in dobbelsteentjes.
- Leg de asperge tagliatelle, aspergekopjes en de dobbelsteentjes zalm in een stoommand of -pan en stoom in 8 min. gaar.
- Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.
- Bak ondertussen de garnalen gaar.
- Leg de Serrano ham op een stuk bakpapier onder de Grill zodat de lekker knapperig wordt.
Opdienen:
- Laat de asperge – tagliatelle goed uitlekken.
- Meng de pesto door de Asperge-tagliatelle
- Voeg de garnalen toe en een paar gegrilde ham stukjes.
- Hak nog een paar pistachenootjes grof en strooi deze over het gerecht.
Succes!
Variatietip: vervang de Pistachenootjes door walnoten