Tagliatelle van asperges – met garnalen, zalm en pistache pesto.

asperge tagliatelle1

Ingrediënten voor 2 personen:

500 g witte asperges (dikke)
20 grote garnalen
120 g zalm
25 g pistache nootjes
20 g Parmezaanse kaas
2 el ricotta
olijfolie of pistache – olie
75 g Serrano ham ( beleg)
15 takjes basilicum

IMG_4836

Maak eerst de Pistache-pesto:

  • Hak de pistachenootjes fijn in een blender.
  • Voeg hierbij de basilicum en blend deze mee.
  • Voeg nu 2 el ricotta en de Parmezaanse kaas toe.
  • Giet druppelsgewijs olie en roer goed door.
  • De Pesto moet niet te dik zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de pesto weg.

Asperge-tagliatelle met zalm:

  • Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
  • Snij het kopje eraf (bewaar deze).
  • Schaaf met een kaasschaaf ( die niet te dun snijdt, ong. 2 mm) plakken van de asperges.
  • Snij de zalmmoot in dobbelsteentjes.
  • Leg de asperge tagliatelle, aspergekopjes en de dobbelsteentjes zalm in een stoommand of -pan en stoom in 8 min. gaar.
  • Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.
  • Bak ondertussen de garnalen gaar.
  • Leg de Serrano ham op een stuk bakpapier onder de Grill zodat de lekker knapperig wordt.

Opdienen:

  • Laat de asperge – tagliatelle goed uitlekken.
  • Meng de pesto door de Asperge-tagliatelle
  • Voeg de garnalen toe en een paar gegrilde ham stukjes.
  • Hak nog een paar pistachenootjes grof en strooi deze over het gerecht.

Succes!
Variatietip: vervang de Pistachenootjes door walnoten

asperge tagliatelle1

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?