Arnhemse meisjes worden groot. Dus Arnhemse madammekes.
Witte chocolademousse:
Ingrediënten:
- 150 g witte chocolade
- ½ citroen
- 3 eieren
- 40 g suiker
- 250 ml slagroom
Bereiding:
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Laat iets afkoelen.
- Ontvet een kom met de citroen.
- Splits de eieren en klop deze met de helft van de suiker stijf.
- Klop de slagroom in een andere kom met de rest van de suiker stijf.
- Spatel het eiwit door de slagroom en roer er voorzichtig de chocolade door.
- Laat het geheel 1 uur in de koelkast opstijven.
Ondertussen kan je gaan beginnen aan de Arnhemse meisjes.
Arnhemse meisjes:
Ingrediënten:
- 5 plakjes bladerdeeg
- Suiker
Bereiding:
- Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
- Bestuif je werkblad met bloem.
- Leg de ontdooide plakken bladerdeeg op elkaar.
- Rol uit tot een plak die dezelfde dikte heeft als 1 plak.
- Steek er met een steekvork rondjes uit de plak.
- Maak je werkblad schoon en strooi er suiker op.
- Leg een rondje op de suiker.
- Strooi weer iets suiker op het rondje.
- Rol met de deegroller de suiker in het rondje. Het wordt nu een ovaaltje.
- Verwarm de oven op 170 C°.
- Laat de rondjes ongeveer 25 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat rusten.
- Bak de Arnhemse meisjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
- Laat de meisjes afkoelen
- lepel de room in een spuitzak en spuit een laagje op een koekje.
- leg er een paar verse vruchten op.
- spuit nog een laagje erop en leg er weer een koekje op.
- Top het geheel met een dotje room en een paar verse vruchten.
Ja ja de Arnhemse meisjes worden groot!