Arnhemse madammekes met witte chocolade mousse en vruchten

arnhemse madammekes

Arnhemse meisjes worden groot. Dus Arnhemse madammekes.

Witte chocolademousse:
Ingrediënten:
 

  • 150 g witte chocolade
  • ½ citroen
  • 3 eieren
  • 40 g suiker
  • 250 ml slagroom

Bereiding:

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Laat iets afkoelen.

au bain

  • Ontvet een kom met de citroen.
  • Splits de eieren en klop deze met de helft van de suiker stijf.

aeg

  • Klop de slagroom in een andere kom met de rest van de suiker stijf.
  • Spatel het eiwit door de slagroom en roer er voorzichtig de chocolade door.
  • Laat het geheel 1 uur in de koelkast opstijven.

Ondertussen kan je gaan beginnen aan de Arnhemse meisjes.

Arnhemse meisjes:
Ingrediënten:

    • 5 plakjes bladerdeeg
    • Suiker

Bereiding:

  • Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
  • Bestuif je werkblad met bloem.
  • Leg de ontdooide plakken bladerdeeg op elkaar.
  • Rol uit tot een plak die dezelfde dikte heeft als 1 plak.

plat 5

  • Steek er met een steekvork rondjes uit de plak.

uitgesoken

  • Maak je werkblad schoon en strooi er suiker op.
  • Leg een rondje op de suiker.
  • Strooi weer iets suiker op het rondje.
  • Rol met de deegroller de suiker in het rondje. Het wordt nu een ovaaltje.
  • Verwarm de oven op 170 C°.
  • Laat de rondjes ongeveer 25 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat rusten.

plakken

  • Bak de Arnhemse meisjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • Laat de meisjes afkoelen
  • lepel de room in een spuitzak en spuit een laagje op een koekje.
  • leg er een paar verse vruchten op.
  • spuit nog een laagje erop en leg er weer een koekje op.
  • Top het geheel met een dotje room en een paar verse vruchten.

Arnhemse maddammekes

Ja ja de Arnhemse meisjes worden groot!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?