Worteltjes cupcakes

 

carrot

Worteltjes cupcakes
Ingrediënten voor 16 cakejes:

250 g bloem
250 g suiker
3 g kaneel
9 g bakpoeder
snufje zout
220 ml arachideolie
80 g eidooier
120 g eiwit
375 g geraspte wortel
70 g witte chocolade
150 g gemengde noten bijv. : walnoten, pistache noten, hazelnoten
siliconenvorm cupcakes
bakpapiertjes cupcakes

cupingr

Ingrediënten worteltjes:

licht groene en oranje marsepein

Ingrediënten topping:

200 g roomboter
200 g roomkaas
200 g crème fraîche
80 g witte chocolade

Bereiding cakejes:

  • Hak de noten en de witte chocolade.

cup noten choc

  • Verwarm de oven voor op 170 °C ( reguliere oven)
  • Mix de bloem, kaneel, suiker, gehakte noten, geraspte wortels, gehakte chocolade, olie, bakpoeder, eiwit, eigeel en een snufje zout door elkaar ( 5 min. ).

cupmengen

  • Leg de papieren cupcake bakpapiertjes in de siliconenvorm.
  • Giet de vormpjes voor 2/3 vol.

cup bakpapier

  • Bak de cakejes in 25 min. af
  • STOOMOVEN: low steam 25% / 170 °C / 25 min.

cup in oven

Worteltjes maken:

  • Maak kegeltjes van de oranje marsepein en prik in de bovenkant een gat van ong. ½ cm.
  • Rol de groene marsepein dun uit ( 2 mm).
  • Snij hier stroken uit.

cupp111

  • Snij de strookjes tot de helft in.
  • Rol strookjes van 2 cm. Op en draai er een puntje aan.
  • Het puntje past precies in het worteltje.
  • Druk een paar dwars streepjes in de worteltjes.

cupp222

Bereiding topping:

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Mix alle ingrediënten ( op kamertemperatuur) door elkaar.
  • Giet hier als laatste de gesmolten chocolade door en mix nog een min. door.
  • Zet de topping in de koelkast.

Opmaak:

  • Schep de topping in een spuitzak met mondje.
  • Spuit de topping op de afgekoelde cupcakes en druk er een worteltje in.

carrot

 

Succes!

%d bloggers liken dit: