Worteltjes cupcakes
Ingrediënten voor 16 cakejes:
250 g bloem
250 g suiker
3 g kaneel
9 g bakpoeder
snufje zout
220 ml arachideolie
80 g eidooier
120 g eiwit
375 g geraspte wortel
70 g witte chocolade
150 g gemengde noten bijv. : walnoten, pistache noten, hazelnoten
siliconenvorm cupcakes
bakpapiertjes cupcakes
Ingrediënten worteltjes:
licht groene en oranje marsepein
Ingrediënten topping:
200 g roomboter
200 g roomkaas
200 g crème fraîche
80 g witte chocolade
Bereiding cakejes:
- Hak de noten en de witte chocolade.
- Verwarm de oven voor op 170 °C ( reguliere oven)
- Mix de bloem, kaneel, suiker, gehakte noten, geraspte wortels, gehakte chocolade, olie, bakpoeder, eiwit, eigeel en een snufje zout door elkaar ( 5 min. ).
- Leg de papieren cupcake bakpapiertjes in de siliconenvorm.
- Giet de vormpjes voor 2/3 vol.
- Bak de cakejes in 25 min. af
- STOOMOVEN: low steam 25% / 170 °C / 25 min.
Worteltjes maken:
- Maak kegeltjes van de oranje marsepein en prik in de bovenkant een gat van ong. ½ cm.
- Rol de groene marsepein dun uit ( 2 mm).
- Snij hier stroken uit.
- Snij de strookjes tot de helft in.
- Rol strookjes van 2 cm. Op en draai er een puntje aan.
- Het puntje past precies in het worteltje.
- Druk een paar dwars streepjes in de worteltjes.
Bereiding topping:
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Mix alle ingrediënten ( op kamertemperatuur) door elkaar.
- Giet hier als laatste de gesmolten chocolade door en mix nog een min. door.
- Zet de topping in de koelkast.
Opmaak:
- Schep de topping in een spuitzak met mondje.
- Spuit de topping op de afgekoelde cupcakes en druk er een worteltje in.
Succes!